– Hienoa, että pikku kylään saatiin tällainen, tuumaa Antti Pettersson vierellään ikätoverinsa, 14–15-vuotiaat Santeri Salminen, Ville Toivonen, Ossi Hänninen, Juhani Kakko ja Antti-Matias Romu.

He kehuvat juuri avatun moottoripajan tiloja asianmukaisiksi.

– Kyllä me täällä käydään, totesivat nuoret ja aikovat piipahtaa paikalla torstai-iltaisin. Aiemmin hommat on tehty kotien autotalleissa ja pihoilla.

Paja on tarkoitettu mopoikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Siellä voi kunnostaa omia tai kerhotoimintaa varten hankittuja kulkuneuvoja. Kunnostettavana voi olla polkupyöriä, mopoja, moottoripyöriä ja autoja.

Paja on samalla nuorten kokoontumispaikka. Tavoitteena on vahvistaa nuorten elämänhallintaa sekä tarjota heille mielekäs ja turvallinen harrastus.

– Nuorten on paljon helpompi jutella asioistaan rasvamontuissa ja yleensäkin jotain tehdessään, toteaa Nuori Kirkon Moottoripaja-hankkeen suunnittelija Veijo Kiviluoma.

Hanke on loppunut jo pari vuotta sitten, mutta pajoja on edelleen toiminnassa pitkin Suomea.

Kiviluoma sanoo pajan olevan paljon muutakin kuin korjaamista. Sillä tarjotaan nuorille muun muassa kontakteja, opetellaan sosiaalisia valmiuksia, tehdään töitä ja lisätään liikenneturvallisuutta.

Somerolla paja on Joensuuntie 49:ssä. Sinne on käynti Pellavakeskuksen viereisestä syvennyksestä. Paikka on avoinna torstai-iltaisin kello 17–20, ja siellä on paikalla aikuinen ohjaaja.

Someron seurakunta ja Someron kaupunki järjestävät nuorten moottoripajan yhdessä Nuori Kirkko ry:n kanssa. Valvojana seurakunnalta on Lauri Marjamaa ja kaupungilta Anne Vauhkonen . Lisäksi on vapaaehtoisia ohjaajia, joiksi ovat ilmoittautuneet Jussi Härme , Juha Kakko , Antti Kuisma , Mauno Kuisma , Juha Laine ja Raimo Lyly.

Pajalle saatiin starttieuroja Someron rotareilta. Hannu Simström kertoo pajatoiminnan sopivan mainiosti rotareiden pirtaan. Se tukee esimerkiksi nuorison Goodfather- työllistymishanketta, jossa rotarit yhdessä kaupungin ja yrittäjien kanssa auraavat nuorille tietä työelämään.