Kaksivuotinen hanke on edistänyt alle kouluikäisten kirjastopalveluja

0
- Pienten lasten silmissä tämä on aivan ihana paikka kirjastossa, tuumivat mamma Hannele Hård (toinen vasemmalta) ja mummi Ritva Salo Someron kirjaston Satulinnasta. He käyvät lastenlastensa Mada Mäkelän (vas.) ja Kasper Ekholmin kanssa Nallekerhossa keskiviikkoisin. Isovanhempien mielestä satujen lukeminen on hauskaa ja tärkeää, sillä lapset oppivat keskittymistä, kuuntelemista ja olemaan toisten lasten kanssa.

Someron kirjastosta on lainattu hitusen enemmän aineistoja kuin edellisvuonna. Nousu johtuu on erityisesti lastenkirjallisuuden lainausten kasvusta.

Kaksivuotinen hanke, jossa on keskitytty alle kouluikäisten kirjastopalvelujen ja -tilojen kohentamiseen, on vauhdittanut lasten ja heitä hoitavien kiinnostusta kirjastoon.

Innostus lukemiseen ja suomen kieleen herätellään lapsena. Somerolla tämä on ymmärretty, ja panostusta on tehty jo ennen hankettakin.

– Haluamme järjestää sellaista, josta lapset innostuvat. Niin he haluavat tulla uudestaan kirjastoon vanhempiensa kanssa lainaamaan kirjoja, kertoo kirjastonjohtaja Laura Tyysteri .

Viikonloppuna Someron kirjastossa vietetään Lastenlauantaita , jossa luetaan luonnossa ja nautitaan Maukan ja Väykän esityksestä. Väki voi antaa vinkkejä, miten haluaa kehittää kirjastoa lapsiystävällisempään suuntaan.