Vuonna 1989: Kasvimaita Akustin puistoon?

0

Somero-lehti 15.9.1989

Ketäpä kerros- tai rivitaloasujaa ei viehättäisi ajatus kasvimaasta oman kotipihan vieressä. Mutta voiko kasvimaan sijoittaa minne tahansa, esimerkiksi puistoon?

Someron tulevan viherkeitaan, Akustinpuiston, taloyhtiöt ovat kyselleet kunnan puisto-osastolta ohjeita kasvimaiden perustamiseksi pihapiirinsä välittömään tuntumaan, puistoalueelle. Yksi kasvimaa on ollut jo tänä kesänä viljelyksessä ja toistakin varten on alue katsottuna.

Perunamaako puiston sijaan?

Mutkikkaaksi jutun tekee, se, että Akustinpuiston rajanaapurit eivät katsele viljelyksien perustamista suopein silmin. Ainakin muutamat heistä ovat pettyneitä kasvimaasuunnitelmiin, koska katsovat ostaneensa omat tonttinsa puiston, eivät perunamaan vierestä.

”Mielestämme Akustinpuisoa ja muita Someron keskustan viheralueita on suojeltava ja viljelymaat on sijoitettava muualle,” sanoo eräskin naapuruston edustaja.

”Tällainen on tapa”

Kunnanpuutarhuri Tarmo Särmö hämmästelee hieman pienten kasvimaiden aiheuttamaa närkästystä.

– Taloyhtiöt ovat pyytäneet lupaa pienten kasvimaiden viljelyyn välittömässä läheisyydessään. Tämä onkin koko maassa nykyään yleinen tapa. Ei tästä minun mielestäni pitäisi olla maisemallista tai muutakaan haittaa naapurustolle.

Tekninen lautakunta ottaa kasvimaat asialistalleen parin viikon kuluttua. Tehdäänpä asiasta aikanaan millainen päätös tahansa, se tulee Särmön mukaan olemaan periaatteelisesti sitova ja koskemaan myös muita somerolaisia taloyhtiöitä.