Someron kirkon ulkokuoren kuntokartoituksessa ilmeni, ettei katon korjaus olekaan kiireellisin remontoinnin kohde. Korjausta kaipaa kipeimmin kirkon tornin tiiliverhous. Myös tornin kuparipellityksiä pitää uusia, selvitti kuntokartoituksen tehnyt Vahanen Rakennusfysiikka Oy.

Rapautuvia tiilenpalasia on tipahdellut alas. Ennen varsinaisia korjaustöitä tornia verkotetaan, ettei ulkopuolisille synny vaaratilanteita.

– Ensin verkotus, sitten pitää tehdä korjaussuunnitelma ja arviot kustannuksista. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas, joten remonttiin on mahdollisuus saada avustusta, kertoo kirkkoherra Jaakko Knuutila.

Korjaussumma eikä remontin ajankohta ole vielä tiedossa.

Kirkon katolle riittää huoltomaalaus.

– Sillä ei ole kiire. Kunhan sen tekee 3–5 vuoden aikana, toteaa Knuutila.

Someron kirkko on rakennettu vuonna 1859.