Kyllä tonkka kiertää

0

Somerolaisten halua auttaa on tullut todistetuksi monet kerrat.

Tänä syksynä Rauli Badding Somerjoen sisko Mailis Niemelä kysyi varovaisesti neuvoa somerolaiselta toimittaja/muusikolta Kai Merilältä. Mitä tehdä, kun laulajalegendan synnyinkoti lahoaa käsiin, eikä perikunnalla ole varaa korjata sitä.

Merilä uutisoi asiasta Somero-lehdessä ja puhelimet alkoivat laulaa. Avuntarjoajia oli todella paljon. Nyt ensimmäinen yrityksensä työpanosta tarjonnut rakennusalan yrittäjä on jo käynyt paikan päällä tutkimassa tilannetta.

Oman jalansijansa on löytänyt myös Laitalainen Joulu -keräys, joka on järjestetty kaksi kertaa, ja jonka avulla on kerätty yhteensä 22 000 euroa apua tarvitseville somerolaisille.

Huikeita summia keräävät myös rotarit, leijonat ja monet muut yhdistykset.

Somerolaisten auttamisintoa kuvaa hyvin sekin, että jo etukäteen kysellään hyväntekeväisyyskeräyksiä järjestäviltä, että onhan tempaus taas tänäkin vuonna. Ainakin yhteen asiaan on saatu vastaus: Kyllä, Laitalaisen Joulun punainen tonkka kiertää taas.