Linnea Haralan ennätysvuosi päättyi porrasjuoksukilpailuihin

0
Linnea Harala

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Meri Vilen

Someron Esan kestävyysjuoksija Linnea Haralalle kulunut urheiluvuosi oli tähän saakka paras. Harala löi itseään läpi suomalaisen naiskestävyysjuoksun kärkisijoille voittamalla useita kansallisen tason kisoja, saavutti Kalevan Kisoissa parhaan sijoituksensa ollen esteissä neljäs sekä juoksi kaikilla matkoilla omat halliennätyksensä sekä ulkonakin lähes kaikilla.

Linnea Harala päätti kesän ratajuoksukautensa runsas kuukausi sitten, mutta on sen jälkeisen ylimenokauden lopulla juossut voittoisasti muutamia opiskelukaupunkinsa Tampereen maasto- ja rakennuskohteiden portaita. Haralalla on nyt nimissään kaikki tamperelaispaikkojen porrasjuoksujen ennätykset lukuun ottamatta Pyynikin portaita, josta kisasta hän joutui flunssan vuoksi jäämään pois.

Tuoreimpina on 25-kerroksisen Tornihotellin portaiden ylösjuoksu, jonka 442 askelmaa Harala selvitti 2 minuutissa ja 12 sekunnissa. Voitto tuli myös Pispalan 310 askelman portaissa, jossa hänen ennätyksensä minuutti 10 sekuntia on viime vuodelta. Näsinneulan 651 askelman porraskisa on juostu vain kerran vuonna 2016, jolloin Harala oli voittaja ja pitää sitäkin ennätystä nimissään.

– Tämän viikon alussa lähti uusi harjoituskauteni käyntiin kohti kaikkien aikojen kautta 2020, kertoi Linnea Harala kuulumisinaan.