Maukka ja Väykkä viihdyttivät kirjastossa

0
Siskokset Friida 5, (vas.), Ilse 10, ja Tilda 7, kävivät katsomassa Maukan ja Väykän hyvä päivä -näytelmää.

Someron kirjastossa omistettiin päivä lapsille. Ohjelmassa oli muun muassa suunnittelupaja, jossa ideoitiin uudistuksia kirjaston lastenosastolle. Kiiruun puistossa vietettiin Luetaan luonnossa -tuokio ja kirjaston parvigalleriassa nähtiin lastenkirjoista ja televisiosta tuttujen satuhahmojen Maukan ja Väykän musiikkiesitys nimeltään Maukan ja Väykän hyvä päivä .

– Pyrimme järjestämään lastentapahtumia aina syksyisin ja keväisin yleensä yhteistyössä jonkun muun tahon kanssa. Tällä kertaa mukana olivat Someron Kulttuuri sekä Alkumaa, kertoo kirjastonjohtaja Laura Tyysteri .

Näyttelijät Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo ovat esittäneet Maukka-kissasta ja Väykkä-koirasta kertovaa näytelmää jo viisi vuotta. Humoristinen esitys sisältää laulua, harmonikkamusiikkia sekä hieman jännitystä.

Timo Parvelan luomat satuhahmot Maukka ja Väykkä ovat seikkailleet näytelmän ja lastenkirjojen lisäksi myös Pikku Kakkosessa ja YLE:n joulukalenterissa vuonna 2018. Sekä aikuisia että lapsia viihdyttänyt näytelmä keräsi parvigalleriaan suuren yleisön ja sai paljon kehuja.

Piritta Kämi-Conway oli lukenut lastentapahtumasta lehdestä ja toi kaikki kolme tytärtään katsomaan näytelmää. Siskokset Ilse, Tilda ja Friida Conway kertoivat esityksen olleen hyvä ja hauska, muttei kuitenkaan pelottava. Maukka ja Väykkä olivat tytöille ennestään tuttuja kirjoista ja televisiosta.