Miten huolehdit ympäristöasioista?

0
Sakari Ahonen

– Lajittelemalla niin paljon kuin mahdollista, omasta mielestä oikeinkin hyvin. Lennettyäkään ei ole tullut pitkään aikaan. Ja kasvispuolen ruokaan vaimo on meillä panostanut yhä enemmän ja enemmän, juttelee Sakari Ahonen Jokioisilta.

– Kerään roskat tien poskista ja kaikki tölkit, pantittomatkin mitä löytyy. Lajittelen jätteet huolella. Biojätteet menevät toistaiseksi kukkapenkkiin tai pellonreunaan, mutta komposti on ollut harkinnassa hankkia, vastaa Someron rajan läheltä Pusulasta oleva Rauni Eklund .

– Pyöräilen noin kymmenen kilometrin työmatkat kesällä, mutta talviaikaan käytän Laajasalon suunnasta Itä-Helsingistä bussia ja metroa. En omista autoa. Kulutan aika vähän ja harrastan kierrätystä kaikessa, mikä on mahdollista, Markku Koivula luettelee.

– Huolehdin ympäristöasioista ajamalla hybridiautolla, kierrätyksellä ja tietenkin lajittelulla. Työmatkat kuljen julkisella liikenteellä, helsinkiläinen Eeva Metsberg kertoo.