Päätoimittaja vaihtui

0
Päätöksenteko ja yrityselämä kiinnostavat päätoimittaja Seppo Kummalaa.

Somero-lehti 7.9.1999

Teksti Salli Lehtinen:

Somero-lehden päätoimittaja on vaihtunut. Entinen päätoimittaja Teuvo ”Teutori” Nurmi ehti raportoimaan maailman menoa kaikkiaan 42 vuotta. Aivoinfarkti pakotti hänet jäämään sairauslomalle toukokuussa ja sen jälkeen oloneuvokseksi. Somero-lehden päätoimittaja hän oli 16 vuoden mittaisen taipaleen.

Seppo Kummala aloitti Somero-lehden uutena päätoimittajana syyskuun alussa. Koillispohjamaalla Pudasjärvellä syntyneestä Kummalasta piti tulla insinööri, mutta tulikin sopuli. Somerolle hän päätti hakea, kun näki keväällä ilmoituksen lehdessä, jossa kerrottiin Teutorille haettavan seuraajaa.

– Pohdin hetken tilannetta ja totesin ajan olevan otollisen. Tiesin Kokemäen Sanomissa tulevan muutoksia ja vaimoni oli keväällä valmistunut ammattiinsa. Ajattelimme, että nyt olisi sopiva sauma etsiä paikkaa molemmille. Kun tutustuin Somero-lehteen tarkemmin, innostuin ajatuksesta todella. Saatuani paikan olin todella tyytyväinen, Seppo Kummala kertoo.

– Mielestäni paikallislehden tulee olla puolueeton, paitsi yhdessä asiassa. Lehden tulee olla oman paikkakuntansa pää-äänenkannattaja. Oman lehden on oltava se makea mansikka, mutta myös tarvittaessa kirpeämpi sitruuna tai hapan tyrni, Kummala pohdiskelee.

– Toivonkin, että pääsen mahdollisimman pian tutuksi paikkakunnan ja paikkakuntalaisten kanssa. Vastaanotto on ainakin ollut mahtava.

Toimittajan on oltava ennakkoluuloton. Teutorista kuiskittiin, että hänellä oli sormensa pelissä Sorva-pelissä ja että hän pystyi järjestämään somerolaisen eduskuntaan ja edesauttamaan jäähallin rakentamista.

– Paikallislehden pitää ottaa kantaa, Teutori kuittaa. Lehdestä pitää näkyä, että sillä on jokin mielipide, olipa se sitten valtaapitävien puolesta tai heitä vastaan.

Teutorin aikana Somero-lehti päätyi TS-yhtymän helmaan.

– Kiire on lisääntynyt. Uutta olivat myös kovat taloudelliset vaatimukset. Omistajille ei riitä, että menee hyvin, kun aina pitää mennä vielä paremmin kuin edellisenä vuotena.