Sairaankuljetus-uutinen sai somen laulamaan

0

Somero-lehti uutisoi viime lehdessä sairaankuljetuksen muutoksista Somerolla. Vuodesta 1965 kuljetuksia hoitanut somerolainen Sairaankuljetus Maavirta ei saanut uusittua sopimustaan, vaan työt karkasivat Med Groupille, jonka pääkonttori sijaitsee Vantaalla ja emoyhtiön enemmistöomistaja Ruotsissa.
Lehden ilmestyttyä, alkoi ilmestyä myös tekstareita. Kaupungin asukkaat ovat tyrmistyneitä Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin päätöksestä.
Kun uutinen jaettiin Facebookiin, tuli heti ensimmäisen tunnin aikana useita kommentteja, jotka kuvaavat somerolaisten mielialoja. Tässä muutama:
”No, huh huh, erittäin huono uutinen.”
”Surullista, Maanvirtoja parempia ei löydy mistään.”
”Maavirrat ovat hoitaneet sairaankuljetuksen Somerolla loistavasti jo vuosikymmeniä! He tuntevat paikkakunnan ja ihmiset. Huonompaan suuntaan varmasti palvelu menee.”
”Voi pyhä sylvi. Meillä asiat toimineet liian hyvin, nyt täytyy tasapäistää. Muualla ei pystytä parantamaan, joten huononnetaan meillä.”
”Nyt katoaa sitten myös paikallistuntemus ja tietynlainen hoitoa edistävä ”näppituntuma”. Ei ainakaan potilasturvallisuutta parantava asia.”
”Voi helevetin kuustoista. Sairaankuljetus on ollut Somerolla huippuluokkaa. Täälläkin siirrytään siis siihen halpaan vaihtoehtoon, jolloin potilas vain kuljetetaan miettimättä sen enempää muita toimenpiteitä. Perekele etten paremmin sanois.”
”Ei muuta kuin kansannousu ja nimienkeruu käyntiin!”