Silja Kosonen nuorten maajoukkuevalmennettaviin

0
Silja Kosonen

Joulun alla vasta 17 vuotta täyttävä Someron Esan moukarinheittäjä Silja Kosonen on valittu tulevaksi kaudeksi Suomen Urheiluliiton nuorten maajoukkuevalmennettavien leiritysryhmään. Kaikkiaan eri lajien valmennusryhmiin valittiin 109 nuorta, jotka ovat iältään 17–19-vuotiaita. Heittolajeissa ikärajavaatimus oli vielä vuoden korkeampi, mutta Kosonen Euroopan olympiafestivaalien voittajana sekä maailman kärkitulosten ja Suomen ennätysten heittäjänä oli iästään huolimatta itse oikeutettu valinta.

Jani Pihkasen valmentama Silja Kosonen oli nuorin ryhmään valittu. Muut valitut naisheittäjät Lapuan Sara Killinen ja Kaustisen Julia Kivinen ovat Kososta yli puolitoista vuotta vanhempia sekä Varpaisjärven Kiira Väänänen lähes neljä vuotta vanhempi. Siitä huolimatta Silja Kosonen heitti näistä jo naistenkin moukaria kaikista pisimmälle. Näiden neljän nuoren naisen lisäksi ryhmään valittiin yksi miesheittäjä Noormarkun Oskari Lahtinen .

Aiempina vuosina ryhmässä mukana ollut vuoden lopulla 21 vuotta täyttävä Esan Johanna Witka sen sijaan putosi juuri ja juuri ikänsä perusteella pois tästä nuorten valmennusryhmästä, vaikka ensi vuonna hänkin vielä kilpailee 22-vuotiaiden juniorisarjassa ja tavoittelee ikäluokan maajoukkuepaikkoja.

Moukarinheiton nuorten maajoukkuevalmennusryhmällä on kolme tai neljä leiriä. Leiritys tapahtuu Tampereella, jossa käytössä on Pirkkahallin ja Varalan urheiluopiston harjoituspaikat. Fyysisen harjoittelun lisäksi leireille on järjestetty myös asiantuntijaluentoja, jotka auttavat urheilijoita sisäistämään tärkeitä omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja.

Miesten ja naisten valmennusryhmät nimetään myöhemmin syksyllä.