Somerolla matalan kynnyksen penkkipunnerruskisat

1
Jussi Kanasen huoltajana toimii vaimo Emma Sirén-Kananen. Lauantaiksi kaksikko on järjestänyt Somerolle kaikille avoimet penkkipunnerruskisat.

Somerolainen Jussi Kananen on kisannut kolmisen vuotta erittäin menestyksekkäästi voimannostossa ympäri maailmaa. Plakkarissa on muun muassa yhdeksän MM-kultaa, neljä EM-kultaa, viisi World Cup -voittoa ja yhdeksän SM-kultaa.

Kananen kisaa voimannostajien superraskaassa ammattilaissarjassa sekä avoimessa (open) että sub-Master 33+ vuotta -luokissa niin raaka- kuin kevytvarusteilla. Hän on kisannut viidessä eri pro liitossa.

Huomenna lauantaina 21.9. maailmamestari järjestää vaimonsa Emma Sirén-Kanasen kanssa penkkipunnerruskisat Somerolla.

– Kilpailukokemusta on noin 30 kisasta, mutta nämä ovat ensimmäiset kisat, jotka järjestämme. Apuna on myös voimannostolähipiiriä sekä Fit Somero, joka tarjoaa tilat ja henkilökunta-apua, Kananen kertoo.

Kanaset ovat asuneet Somerolla noin puolitoista vuotta.

– Vaikka treenaan pääasiassa autotallissa, käyn kerran viikossa jommalla kummalla salilla. Aina on useita kyselijöitä, jotka haluavat tietää kilpailuista ja kilpailemisesta. Nyt on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla.

Penkkikisat järjestetään WPLF-liiton ( Warrior Powerlifting Federation ) alla.

– Sen vuoksi meillä on pieni osallistumismaksukin, joka menee siis liitolle. Mutta näin kisoista saadaan virallisia tuloksia.

Kisa on kaikentasoisille, sekä aloittelijoille ja kokeneemmille. Sarjoja ovat raakapenkki ja/tai kevytvaruste (slinkkari). Ilmoittautua voi kisa-aamuun saakka.

– Ei haittaa jos itsellä ei ole mitään varusteita. Paikalle voi tulla ihan verkkareissa. Tuon mukanani varusteita, joita saa lainata. Annamme myös kisapaikalla kaikki tarpeelliset neuvot ja ohjeet, Kananen lupaa.

– Pitää muistaa, että penkkipunnerruksessa kisataan kuitenkin ennen kaikkea itseään vastaan. Eli ei väliä nostaako pelkän tangon vai 200 kiloa. Nyt somerolaisilla on mahdollisuus saada helpolla tavalla kisakokemusta, Kananen kannustaa.

Tuomareita on tulossa ympäri Suomen. Pisteet lasketaan Wilksin järjestelmällä.

Kilpailupäivä alkaa aamusta punnituksilla. Ensimmäisinä kisaavat aloittelijat ja lopuksi kokeneemmat.

– Yleisölle tapahtuma on avoin ja maksuton, joten nyt on helppo tulla tutustumaan lajiin, Kananen kannustaa.

Päivän lopuksi moninkertainen maailmanmestari tarttuu itsekin tankoon.

– Tarkoitus olisi rikkoa lajiliiton maailmanennätys slinkkarilla. Eli nostan niin paljon kuin pystyn, katsotaan sitten mihin se riittää, sanoo voimannostaja, joka on tehnyt maailmanennätyksiä aiemminkin.

1 KOMMENTTI

  1. Kisoissa oli hyvä henki ja mukava tapahtuma kaiken kaikkiaan. Seuraavaan kertaan rohkeasti mukaan vain.

Kommenttien lisääminen on estetty.