Varkaiden käsiin iso määrä arvotyökaluja

0

Someron Omakotiyhdistyksen varikkoon Härkälän vanhassa kivinavetassa Härkäläntien varrella on tehty murto.

Varkaat olivat murtautuneet sisään keskiviikon ja torstain välisenä yönä rakennuksen takana olevasta ovesta, ja päässeet sen jälkeen väliovesta murtautumalla yhdistyksen tiloihin. Heidän mukaansa lähti paljon Omakotiyhdistyksen lainakalustoa, joista suurin osa arvotavaraa, eli ne olivat joko sähkö- tai polttomoottori- tai akkukäyttöisiä. Käsityökalut eivät varkaille kelvanneet.

Yksi varastetuista tavaroista oli uudehko, kuomullinen peräkärry. Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Keijo Karlsson veikkaa, että varkaat ovat röyhkeästi täyttäneet ensin peräkärryn, ja karauttaneet sen jälkeen tiehensä kärry autonkoukussa.

Varastetun tavaran Karlsson toteaa olevan arvoltaan 10 000–20.000 euroa. Tarkempi arvio on vielä valmistumassa. Murtomiesten mukaan lähti muun muassa lumilinko, kolme pensasleikkuria, raivaussaha, trimmeri, höyrypesuri, nurmikonilmaaja, ketjusaha, akkuporakone, työkalusalkku, lehtipuhallin, paineilmakompressori ja klapinhalkaisukone.

– Osa työkaluista oli aika uusia, osa vanhempia. Niitä on hankittu pitkän ajan kuluessa yhdistyksen varoilla. Asialla on selvästi ollut ammattiporukka. Mitään halpaa ei viety, vain sellaista, minkä voi helposti realisoida rahaksi, Keijo Karlsson harmittelee.

Tavaroiden varastaminen tulee Karlssonin mukaan vaikeuttamaan sekä yhdistyksen lainakaluston saatavuutta, kuin myös yhdistyksen viiden omakotitalkkarin työtä.