Viisi somerolaista keilaa finaalissa

0

Teksti Juha Laakso
Kaksi kuukautta Someron keilahallissa kestänyt Kesäkisan karsintakilpailu saatiin kovan loppurynnistyksen myötä päätökseen ja tänään heitettävään loppukilpailuun seuloutui kaksitoista parasta keilaajaa.

Viimeisellä karsintaviikolla mukaan lähti toistakymmentä uutta tuloksentekijää, niin että osanottajien kokonaismäärä nousi 65:een. Kirivaihdetta iskettiin päälle myös tulosten muodossa ja finalistien joukkoon liittyi viime tingassa monta uutta nimeä.
Helsinkiläisen Old Boys -seuran Jari Vettenranta syrjäytti karsinnan kärkipaikalta Someron Keilaajien Immo Pulkkisen, joka oli pitänyt ykköstilaa hallussaan heinäkuusta lähtien. Vettenrannan kuuden sarjan yhteistulos oli 1486 (nettotuloksena 1408), eli seitsemän pinnaa päälle Pulkkisen tuloksen.
Somerolaisittain karsinnan lopullinen tuloslista muodostui komeaksi, kun Pulkkisen kannoille kolmos- ja nelossijoille päätyivät Mika Pieniniemi (1434/1308) ja Harri Paikkari (1428/1296). Seurakavereista myös Sakari Heinola (10./1383/1291) ja Olli Lehtinen (12./1372/1216) pitivät loppuun asti paikkansa finalistien joukossa.
Taas kerran Somerolla tullaan näkemään hyvätasoinen kilpailu.
Valtakunnan tason huippunimistä jo aiemmin finaalipaikkansa varmistaneelle euralaiselle SM-hopeamitalisti Samu Valarannalle seuraa tekevät huomenna Riihimäen Sinisten veljeskaksikko Juuso ja Samuli Tiainen sekä Lohjan Rännimestareiden Henry Laine.