Vuonna 2009: Linja-autovuorot vähenemässä

0

Somero-lehti 15.9.2009

Pohjolan Henkilöliikenne Oy aikoo lopettaa linja-autovuoroja Someron ja Helsingin välillä. Liikennöitsijä suunnittelee myös Someron ja Salon välille vuorojen vähennyksiä. Muutokset tulisivat voimaan vuodenvaihteessa.
Liipasimella ovat lauantaivuorot kello 16 Helsingistä Somerolle ja 15.05 Somerolta Helsinkiin sekä sunnuntaivuorot kello 10 Helsingistä Somerolle ja 12.20 Somerolta Helsinkiin kannattamattomuuden takia. Perjantaina kello 16 Helsingistä moottoritietä Somerolle kulkeva vuoro, joka on toiminut Veikkolan kautta kulkeneen linja-auton lisäautona, esitetään lakkautettavaksi.
Maanantaista perjantaihin kello 13 Somerolta Kuusjoen ja Perttelin kautta Saloon sekä kello 15.30 Salosta Rekijoen kautta Somerolle kouluvuoden aikana ajaville vuoroille haetaan myös lakkautuslupaa vuodenvaihteesta lähtien. Kello 14.10 Salosta Somerolle tulevan vuoron aloituspaikaksi liikennöitsijä haluaa Meriniityn sijasta linja-autoaseman.
Kaupunginhallitus vastustaa vuorojen lakkautuksia ja velvoittaa viranhaltijat keskustelemaan Pohjolan Henkilöliikenteen kanssa. Helsingin vuorojen vähentäminen vaikeuttaa viikonloppuliikennettä Someron ja Helsingin välillä. Salosta klo 15.30 lähtevän vuoron lakkauttaminen hankaloittaa ammattioppilaitoksissa opiskelevien kotiinpaluuta ja vähentää muutenkin jo harvoja päivävuoroja.