Vuonna 2009: Voima vyöryi komeasti Kakkoseen

0

Someron urheilukentälle lauantaina saapunut kauden ennätysyleisö pääsi todistamaan kotijoukkue Voiman paluuta jalkapallon Kakkoseen. Voima kukisti Turun lohkon kolmosessa toisena olleen Maskun Palloseuran maalein 3–1 (1–1).

Somerolaisjoukkueen sarjajohto kasvoi kaksi kierrosta ennen kauden päätöstä seitsemän pisteen suuruiseksi, eli mikään joukkue ei pysty enää Voiman lohkovoittoa ja Kakkoseen nousemista uhkaamaan.

– Tosi hermostunutta pelaamisemme tänään oli. Ei tahtonut oikein liikekään riittää. Isompaa hätää meillä ei silti ollut missään vaiheessa peliä, kotijoukkueen sanakariksi kahdella komealla maalillaan noussut keskikentän moottori Sami Vahanto sanoi.

Ensimmäisen maalinsa Vahanto tinttasi vapaapotkusta noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Avausjakson lopulla Masku nousi tasoihin, kun Voiman puolustus maalivahti Jukka Järvistä myöten haparoi vapaapotkun jälkitilanteessa.

Toisella jaksolla kotijoukkue pyöritti peliä Vahannon mainitsemalla tavalla, hieman hermostuneesti, runsaat 27 minuuttia. Sitten kärkimies Aleksi Latvanen otti ohjat omiin käsiinsä, rynnisti väkisin Maskun puolustuksen läpi ja iski kauden kolmannellatoista osumallaan Voiman 2–1 johtoon.

Lopullinen niitti lohkovoitolle tuli 82. minuutilla Vahannon lapikkaasta. Rangaistusalueen rajamailta lähtenyt vapari kiersi upeasti Maskun maalin ylänurkkaan ja voimalaiset juhlivat villisti ratkaisuosumaa.

– Ensimmäinen maalini taisi mennä vähän vastustajan maalivahdinkin piikkiin, mutta se jälkimmäinen oli kyllä aikamoinen unelmaveto, Vahanto muisteli kauden kuudetta täysosumaansa.

Somerolla jatkaminen

kiinnostaa kipparia

Maalintekijät Vahanto ja Latvanen lukeutuvat Voimaa tällä kaudella vahvasti eteenpäin tuupanneeseen raumalaiskaartiin. Matkustelu ei ole kuulemma ottanut niin lujille, etteivätkö miehet voisi jatkaa peliuraansa Somerolla tulevaisuudessakin.

– Meillä olisi tässä erinomainen joukkueen runko myös Kakkoseen. Seurajohdon kanssa näistä asioista varmaan lähiaikoina keskustellaan, mutta itse olisin ainakin halukas jatkamaan pelaamista täällä, Voiman kapteenina toiminut Vahanto kertoi.

Raumalaistaustan omaa myös hienon kauden pelaajavalmentajana vetänyt Tomi Uusitorppa. Nykyisin Hämeenlinnassa asuva mies vastasi pitkälti nousijajoukkueen kokoamisesta ja ratkaisupelin jälkeen hän saattoi vain todeta onnistumisen:

– Joukkueen hyvä henki, sekä tämän sarjan parhaat toppari- ja kärkimieskaksikot olivat nousumme perusta. Kun kaikki pelaajat olivat jo ennestään tuttuja, niin tiesimme mitä saimme, eikä yhdenkään hankinnan kohdalla tarvinnut pettyä, Uusitorppa suitsutti miehistöään.

Toukokuun lopusta lähtien Voima on nyt pelannut neljätoista ottelua ilman tappioita.

– Markus Paijan ja Jan Lomskin liittyminen joukkueeseen loppukaudeksi oli se viimeinen silaus, joka lohkovoittoon tarvittiin, Uusitorppa mainitsi.

Jäljellä on vielä kaksi sinänsä merkityksetöntä pelikierrosta, joiden aikana Voima tuskin kuitenkaan lyö hommaa lekkeriksi.

– Ne ovat vastustajillemme (KaaPo II ja FC Boda) tärkeitä pelejä, eikä olisi lohkon muita joukkueitakaan kohtaan oikein, jos nyt löisimme touhun läskiksi, pelaava valmentaja ennakoi tulevia.

Vuoden toinen

sarjanousu Voimalle

Tuomo Lehtinen sai managerin ominaisuudessa juhlia jo Voiman toista sarjanousua tänä vuonna. Ensimmäinenhän tuli keväällä, kun futsalin edustusmiehistö kipusi Kakkosesta Ykköseen.

– Hyvä juttu, että nousu ratkesi näin hyvissä ajoin. Nyt täytyy kiireesti ruveta selvittämään jatkokuvioita, jotta ensi kauden joukkueen kokoaminen saataisiin käyntiin mahdollisimman pian, Lehtinen kertoi.

Ykköstoiveena managerilla on farmisopimuksen aikaansaaminen Kolmosessa jatkavan Forssan Jalkapalloklubin kanssa.

– Asiasta on alustavasti keskusteltu ja ihan positiivisessa hengessä. Muutamat sikäläiset pelaajatkin ovat jo ilmoittaneet kiinnostuksensa pelata meidän Kakkosen joukkueessamme ensi kaudella, Lehtinen sanoi.

Jalkapallon Kakkosessa, valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Voima pelasi edellisen kerran kausilla 2004–2007. Valmennuspuolella oli silloin jo mukana Tom Toivonen, joka tällä kaudella jakoi valmennusvastuun Uusitorpan kanssa.