Aloite Oinasjärven tien kunnostamisesta

0

Oinasjärven tiestä on jätetty aloite osoitteeseen www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/11457.

Aloitteen sisältö on, että tie on monttua montun vieressä ja paikkaa paikan perään. Itselläni on ottanut pohja tällä tiellä kiinni lähellä Hossojankulmantietä sieltä suunnasta Oinasjärven suuntaa vajaa kilometri ylämäessä.

Tie on paikattu, mutta paikat lähtevät irti. Nyt olisi tien peruskunnostuksen aika.

Tie on valtion tie, mutta ajattelin, jos asia menisi tätä kautta eteenpäin. Tie on merkittävä asukkaiden, kesäasukkaiden, metsän ja maanomistajien sekä läpiajoliikenteen kannalta.

Tie kaipaisi paikka paikoin rumpujen kunnostusta tai ainakin suurempien heittojen tasausta ja sen jälkeen uuden asvaltin tai köyhän miehen asvaltin eli öljysoran.

Tien pahin kohta on metsätaipaleella Saarisen Asmon jälkeen Kiikalaan päin. Tosin ei tie Helsingintieltä aloittaessakaan missään hyvässä kunnossa ole.

Voisikohan aloitetta saada eteenpäin? Kaupungilla on kuitenkin hieman paremmat suhteet esimerkiksi Ely-keskukseen kuin peruspulliaisella tienkäyttäjällä, joka maksaa veroina kuitenkin ison summan valtion kassaan.

Suosittelen tien läpiajoa ja samalla aiheeseen tutustumista Oinasjärventiehen välillä Oinasjärvi–Kiikala. Tämä tie on ollut ainakin 20 vuotta huonossa kunnossa ja koko ajan huonommaksi menee.

Kannata tätä aloitetta