Arosen katoamista tutkitaan nyt murhana

0
Poliisi pyytää vihjeitä harmaasta Volvo V70 -autosta, ja sen liikkumisesta Somerniemellä ja Oinasjärvellä 8.–9.6. sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9.6. Auton rekisteri on CZN-808. KUVA: Poliisi.

Kesäkuussa kadonneen Milla Arosen tapausta tutkitaan nyt murhana. Aiempi rikosnimike esitutkinnassa on ollut tappo. Murhasta epäillään 1995 syntynyttä miestä. Hän on ollut vangittuna elokuun lopusta asti. Asioista kirjoitti torstaiaamuna ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista kertoo Ilta-Sanomille, että esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella on päädytty käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, minkä vuoksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi. Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä. Hän on käyttänyt uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikavippejä ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin, kirjoittaa lehti.

Arosen ruumista etsitään edelleen Somerolta ja lähialueilta. Syytteen nostamisen määräaikaa on siirretty tammikuun 9:een päivään ensi vuonna.

Poliisia kiinnostaa erityisesti harmaa Volvo V70, rekisterinumero CZN-808, ja sen liikkuminen Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9.6. sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9.6.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä. Niitä voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi