Digitaalisen näköislehden tilaukset kasvussa

0
Anneli Äikäs on tilannut pojalleen Riihimäelle digilehden. Hänelle itselleen tulee Somero-lehti paperisena versiona aamukannossa.

Raili ja Matti Ryyppö saapuivat avoimin mielin Somero-lehden lukijapäivään tutustumaan digitaaliseen näköislehteen.

– Ihmettelemme näin aluksi, tuumasi Raili Ryyppö.

Järjestelmäasiantuntija Janne Suovuori rupesi näyttämään heille, miten helppoa käyttö tabletilla on ja kertoi sen onnistuvan myös tietokoneen ja mobiilinkin kautta. Jos käyttää aina samaa laitetta lukemiseen, niin näpyttely jää vähiin.

– Kyllähän se näyttää toimivalta, mutta vielä mennään paperisella lehdellä eteenpäin, päätti pariskunta.

– Minä olen tilannut jo jonkin aikaa digilehden pojalle Riihimäelle. Postin mukana aviisi saattoi mennä hänelle muutaman päivän viiveellä, varsinkin perjantain lehti usein vasta seuraavalla viikolla tiistaina. Nyt kun hänelle menee digilehti, niin hän saa lukea asiat samaan aikaan kuin muutkin tilaajat, kertoi Anneli Äikäs tyytyväisenä.

Liki Kosken rajaa asuva Anneli Äikäs nauttii aamuhetkestä perinteisen sanomalehden äärellä, joka kolahtaa varhain postilaatikkoon.

– Aamutee ja Somero-lehti ovat nautinto, ja se että lehden saa lukea rauhassa, sanoi Äikäs.

Annelilla ja miehellänsä Jorma Äikkäällä on vuorot lehden lukuun. Alkuviikosta toinen saa läpi käydä lehden ensin ja loppuviikosta vuorostaan toinen.

Pariskunta innostuu, kun sivuilta löytyy tuttuja. Leikekirja saa sisuksiinsa usein juttuja ja kuvia sukulaisista, jotka harrastavat lentopalloa.

Kun Äikkäät kuulivat, että Someron digilehden voi lukea jo edellisenä iltana ennen varsinaista ilmestymispäivää, tilaaja saa verkkolehden käyttöönsä ja vielä oikeudet selata vanhoja lehtiä netissä, niin he alkoivat pohtia, josko sittenkin kokeilisivat lehteä digitaalisena versiona.

Yhdeksänkymppinen Kalevi Anttila on ahkera googlettaja ja tietojen etsijä. Hän otti käyttöön digilehden. Anttila haluaa kokeilla, millaista lehteä on lukea omalta tabletilta. Vaimo on paperisen lehden vankkumaton kannattaja.

Tarja ja Pekka Alitalo luottavat paperiseen lehteen.

– Tulee liikuntaa, kun hakee sen postilaatikolta, sanoi Pekka Alitalo.

– Sanomalehden voi ottaa mukaansa vaikka vessaan. Ei tarvitse pelätä, että laite putoaa ja rikkoutuu, jatkoi Tarja Alitalo.

Pirkko Pelander Somero-lehden lukijamarkkinoinnista kertoi, että digilehteä voi lukea missä vain, vaikkapa reissussa. Siihen tarvitaan älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone. Samalla saa kattavan arkiston jo ilmestyneistä lehdistä.

Digilehden voi tilata soittamalla tilaajapalveluun, käymällä Somero-lehden konttorissa tai nettiosoitteesta tilaajapalvelija.fi

– Kirjautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite. Tilaajatunnus ja käyttöönottoohjeet toimitetaan sähköpostiin, lupasi Pirkko Pelander.

paperinen lehti pitää pintansa. Se on suosituin, mutta digilehtien tilaukset ovat kasvussa.

– Vuodessa on tapahtunut selvästi kiinnostusta digilehteä kohtaan. Hyvin usein digi tilataan perinteisen sanomalehden oheen, niin sanottuna plustilauksena, kertoi Pirkko Pelander.

Hän arvioi Somero-lehdellä olevan viitisensataa digitaalisen näköislehden tilaajaa.