Ensimmäinen konsertti täytti Kiiruun – fingerstylekitaristi Paldanius uudelleen Somerolle

0
Tomi Paldanius on kotoisin Uudestakaupungista ja asuu Bangkokissa. Nyt hän kiertää Suomea keikkaillen.

Sunnuntaina 20.10. Kiiruun talolla vierailee toistamiseen kitaristi Tomi Paldanius , joka viime vuonna valloitti somerolaiset kuulijat. Kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet sisään.

Fingerstyle kitaristi Paldanius soittaa tunnetuiden kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti.

Tällä kertaa ohjelmisto käsittää suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita, muun muassa Myrskyluodon Maija, Finlandia, Lapin kesä, Sinininen ja valkoinen ja Bohemian Rhapsody .

Uudestakaupungista kotoisin oleva kitaristi Tomi Paldanius valmistui musiikkipedagogiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2003. Sitten hän kyllästyi elämään Suomessa ja päätti lähteä kiertämään maailmaa.

– Itseäni en päässyt pakoon, mutta löysin itseni artistina. Vakaa ja turvallinen tulevaisuus sai jäädä taakse. Otin lopputilin kitaransoitonopettajan työstä, myin omaisuuteni, erosin tyttöystävästäni ja lensin New Yorkiin.

Tästä alkoi Paldaniuksen vaiheikas matka oman itsensä löytämiseen artistina.

– Ostin New Yorkista Takamine-merkkisen kitaran ja kuukauden junapassin, jolla saatoin matkustaa ympäri Yhdysvaltoja. Kiersin Yhdysvaltoja sen enempää suunnittelematta. Vaikuttavin kokemus oli Nashvillessa Chet Atkins -kitarafestivaaleilla, joissa vierailinkin seitsemänä vuotena peräkkäin.

Paldaniukseen teki vaikutuksen festivaalien rento ja ystävällinen ilmapiiri. Yhdysvaltojen seikkailun jälkeen Paldanius alkoi sovittamaan tunnettuja kappaleita soolokitaralle. Paldaniuksen Bon Jovin hitistä Livin’ On A Prayer tekemä sovitus on yksi Youtuben ensimmäisiä suosittuja kitaravideoita. Sillä on jo yli neljä miljoonaa katselukertaa. Video valittiin myös Total Guitar -lehden Best of Youtube -artikkeliin.

Tällä hetkellä Paldanius asuu Bangkokissa, jossa hänellä on viisivuotias poika.

– Lähdin aikoinaan kylmää ja pimeää pakoon, mutta nykyään elämän dynamiikkaan kuuluu myös pimeys ja kylmyys.

Nyt Tomi Paldanius kiertää ympäri Suomea keikkailemassa. Paldanius teki ensimmäisen kiertueensa vuonna 2017 ja julkaisee nyt jo kolmannen levynsä, Suomiklassikot soolokitaralla 1 .