Heijastin käyttöön

0

Illat pimenevät. Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita on vaikea havaita liikenteessä, jos heijastin puuttuu. Nyt kannattaa ottaa hyötykäyttöön laatikoissa lojuvat heijastimet.

Niin poliisi, Liikenneturva kuin lukuisat muutkin tahot jakavat vuosittain huomattavat määrät heijastimia. Silti vain murto-osa niistä päätyy tielläliikkujien käyttöön.

Seurantatilastojen mukaan vain joka toinen lounaissuomalainen käyttää heijastinta. Se ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö heijastimia olisi, ne vain helposti unohtuvat. Laatikoissa niistä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä.

Heijastin on merkittävä turvallisuustekijä niin maaseudulla kuin kaupungissa. Yleinen harhaluulo on, että heijastinta tarvitaan vain haja-asutusalueen pimeillä teillä. Kuitenkin se on turvallisuuden kannalta yhtä tärkeä myös valaistuilla alueilla.

Heijastin on todellinen hengenpelastaja.