Helmi laajensi kivijalkaliikettään, verkkokaupassakin tahti kiihtyy

0
Someron lukiossa opiskeleva Inka Auranen ja yrittäjä Anita Hallapelto tutkailivat Muotiputiikki Helmen uutta, sisustustavaroille ja miestenvaatteille pyhitettyä liiketilaa.
Inka Auranen maalaa yrityksen sisätilan seinään noin 6×3 metriä suuren maalauksen, jonka aihe on 1950-luvun miljöö.

Muotiputiikki Helmi muutti viime vuoden keväällä Joensuuntien noin 50 neliön tiloista entisen meijerin 393 neliön tiloihin. Nyt Helmi on jälleen vuokrannut lisätilaa ja laajentanut samalla tuotevalikoimaansa.

Uusi lisätila on noin 40 neliömetriä ja se on pyhitetty jenkkityyliselle fiftaritavaralle, lähinnä sisustusesineille. Myös miestenvaatevalikoimaa on lisätty tuntuvasti.

– Meillä on esimerkiksi aitoja amerikkalaisia tienvarsikylttejä ja rekisterilaattoja sekä pelipaitoja, esittelee yrittäjä Anita Hallapelto .

Tavarataivaassa pienesineistöä on magneettilätkistä peltirasioihin ja muihin astioihin sekä tekstiileihin ja monenlaisiin sisustustavaroihin sekä käyttöesineisiin.

Pikkulaukkuja juhlaan.

Kivijalkamyymälä on Muotiputiikki Helmen tärkein tulonlähde.

– Verkkokauppa ei vielä ole kovin kauan ollutkaan, mutta se kiihtyy koko ajan. Toisaalta ei tätä tavaramäärää koskaan pysty verkkokauppaan saamaankaan, Hallapelto pohtii.

Yrittäjä uskoo kivijalkaliikkeen suosion perustuvan siihen, että Helmi ei ole enää vain vaatekauppa, se on ennemminkin elämyskohde, jonne saapuu turistiryhmiä jopa ulkomaita myöten.

Anita Hallapelto tuunaa itse kattokruunuja myyntiin.

Uudistusten myötä Hallapelto käynnisti yhteisprojektin Someron lukion kanssa.

– Halusin uuden tilan seinään spraymaaleilla tehdyn maalauksen. Seinän koko on noin 6×3 metriä. Tarjosin lukion kuvaamataidonopettajalle eteenpäin vietäväksi tällaista mahdollisuutta.

Koulussa työn suunnittelu annettiin Inka Auraselle , joka käy lukion viimeistä luokkaa.

– Suunnittelin maalauksen ja piirsin mallin. Maalaustyö alkaa viikonloppuna. Koska kyseessä on todella iso työ, maalausavuksi on lupautunut muutama luokkakaveri, Auranen kertoo.

– Aihe työhön löytyi muotiputiikin sisätiloissa kierrellessä. Kuva esittää 1950-luvun miljöötä.

Kokemusta spray-maalien käytöstä Aurasella on jonkin verran ja seinämaalauksenkin teosta.

– Olin yläasteella, kun saimme tehtäväksi maalata kuvia Jukolan nuorisotilan seiniin, kertoo kuvataidekasvatusta opiskelemaan aikova nuori.

Sovituskopit Helmen tyyliin.
Helmi on paljon enemmän kuin pelkkä vaate- ja asusteliike.
Sohvatyynyjä 50-luvun henkeen.