Jäitä hattuun, sovolaiset!

0
Valkoasuiset Eetu Kauria ja Valdrin Rashica eivät valitettavasti ole ainoat alkukierroksilla pelikieltoa kärsineet sovolaiset.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin yhdeksäs kausi miesten Futsal-Liigassa on käynnistynyt aiempia takkuisemmin. Sarjapisteitä joukkue ei ole kerännyt odotettuun tahtiin, mutta varoituksia ja pelikieltoja sitäkin runsaammin.

Kolmelta ensimmäiseltä pelikierrokselta somerolaisjoukkue on saanut kasaan kaksi sarjapistettä. Vertailun vuoksi: Sarjatulokas Tornion Palloveikot on saalistanut samalla pelimäärällä yhdeksän pinnaa ja ottelun enemmän pelannut sarjakärki Akaa Futsal on vetäissyt jo kymmenen pisteen kaulan somerolaisiin.

Maaleja ja niistä kertyviä tehopisteitä sovolaiset ovat tehtailleet kiitettävään tahtiin, mutta vastapainoksi oma maaliverkko on heilunut vielä tiuhemmin.

Häkellyttävin on kuitenkin SoVon osuus Futsal-Liigan alkukauden varoituksista ja pelikieltoon johtaneista ulosajoista. Varoituksia joukkueelle on kertynyt kaksitoista ja ulosajoja neljä. Ottelua kohden keskiarvona on siis ollut neljä varoitusta ja noin 1,3 ulosajoa.

Yhdentoista muun liigajoukkueen (yhteensä 50 varoitusta/5 ulosajoa) vastaavat saldot ovat noin 1,2 varoitusta ja 0,1 ulosajoa per ottelu. Jälkimmäiset lukemat edustavat aika hyvin sarjan pitkäaikaisia keskiarvoja, joihin verrattuna SoVon korttikertymät ovat ennennäkemättömän suuria.

Sovolaisten saamista varoituksista ja pelikieltoon johtaneista ulosajoista valtaosa on tälläkin kaudella tullut suunsoitosta, useimmiten erotuomareille.

”Tällä menolla loppuvat pelaajat!”SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen on seurannut suojattiensa alkukauden edesottamuksia kentän laidalta huolestuneena. Hän ymmärtää, että erotuomareiden tulkinnat saattavat joskus vaikuttaa kyseenalaisilta ja jopa epäoikeudenmukaisilta, mutta tunteet on jatkossa saatava paremmin kuriin.

– Tällä menolla meiltä loppuvat kohta pelaajat, jos pelikieltoja otetaan tähän tahtiin! Ihalainen parahtaa.

Managerin mukaan meneillään olevan parin viikon pelitauon aikana pelillisiä ongelmia ja kurittomuuteen liittyviä asioita käydään joukkueen kesken perusteellisesti lävitse. Ensi viikolla Kemissä hän odottaa näkevänsä yhteen hiileen puhaltavan ja kurinalaisesti pelaavan somerolaisjoukkueen.

SoVo pelaa vielä vierasottelut FC Kemiä ja Kampuksen Dynamoa vastaan, kunnes vuorossa on kauden ensimmäinen kotiottelu Someron monitoimitalossa.

SoVo Futsal:

Pistepörssin kärki

Dusan Milojevic Akaa 8+2=10

Gezim Voca SoVo 5+4=9

Juhana Jyrkiäinen Akaa 6+2=8

Enderson Suarez FC Kemi 6+2=8

Alkukauden saldot (tehopisteet/plusmiinus -tilasto/varoitukset + ulosajot):

Gezim Voca 5+4=9/+12-13=-1/1+0

Mergim Bushi 4+2=6/+9-11=-2/1+0

Valdrin Rashica 3+3=6/+9-10=-1/4+1

Joonas Manzo 1+2=3/+5-7=-2/-

Juho Pettersson 1+0=1/+9-8=+1/-

Arber Istrefi 1+0=1/+1-2=-1/0+1

Teemu Lammi 1+0=1/+1-3=-2/-

Eetu Kauria 1+0=1/+2-6=-4/2+1

Guri Qerimi 0+1=1/+3-2=+1/1+0

Pyry Korhonen -/+2-4=-2/-

Moshtagh Yaghoubi -/+2-4=-2/2+1

Valdrin Seferi -/+4-7=-3/1+0

Maalivahdit:

Marko Laaksonen 2 ottelua; 1 voitto, 1 tappio; 6 päästettyä maalia/ottelu Akseli Syrjälä 1 ottelu; 1 tappio; 8 päästettyä maalia/ottelu