Kaari Utriolle Miina Sillanpää -tunnustus

0
Kaari Utrio (kuva Minna Määttänen/SSS)

Kaari Utriolle myönnettiin tällä viikolla Miina Sillanpää -tunnustus. Tunnustus myönnetään yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä. Kaari Utrio on kirjailijaurallaan uudistanut historiallisen romaanin perinnettä nostamalla naisia päähenkilöiksi. Hän on kirjoittanut monipuolisesti naisten ja lasten historiasta sekä romaaneissa että tietokirjoissa.

Kirjailijan työn ohella Utrio on toiminut kansalaisvaikuttajana yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi lukuisilla muilla foorumeilla, kuten useissa järjestöissä. Utrio tunnetaan haastatteluista sekä radio- ja tv-ohjelmista naisten aseman ja oikeuksien sekä pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta puhujana.

Tunnustus annettiin Helsingissä keskuskirjasto Oodissa. Miina Sillanpään Seuran myöntämä tunnustus on jaettu vuodesta 2012. Aikaisempia saajia ovat olleet muun muassa professori Heikki Hiilamo ja piispa Irja Askola .