Kaupunki kutsuu opettajat ja yrittäjät treffeille

0
Yrittäjien ja opettajien tapaamisessa puhuu organisaatiokehityksen ammattilainen, kirjailija Petri Rajaniemi.

Someron kaupunki kutsuu yrittäjät Yllättävä Tulevaisuus -ope & yrittäjätreffeille keskiviikkona 6.11. Kiiruun koulukeskukseen.

– Tapahtuman tavoitteena on helpottaa yritysten ja lukion välistä yhteistyötä, kertoo kaupungin elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo.

– Esimerkiksi, mitä mahdollisuuksia lukio voisi tarjota paikkakunnan yrityksille.

Illan aikana on helppo löytää yritysten ja koulun välille yhteistyön mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi erilaiset opiskelijaprojektit.

– On mahdolisuus luoda verkostoja ja sitä kautta helpottaa yhteistyön aloittamista lukion ja sen opettajien kanssa.

– Yritttäjät voivat tutustuttaa opettajat yrityksiinsä. Tapahtuma on hyvä paikka kertoa opettajille, millaisia osaamistarpeita omalla yrityksellä olisi nuorten suhteen, Uusitalo vinkkaa.

– Usein on kuullut pienyrittäjien pohtivan esimerkiksi, että olisi mukava löytää joku nuori auttamaan netti- ja some-asioissa. Tässä on nyt mahdollisuus löytää nuoria, sanoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.

Tanja Uusitalo sanoo, että tapahtumaan on osallistumassa useampi kymmen opetajaa.  

– Illan aikana on yrittäjillä ja opettajilla mahdollisuus myös yhdessä miettiä, millainen tulevaisuuden lukio voisi tulevaisuudessa olla, jotta se vastaisi enemmän työelämän tarpeisii.

Illan pääpuhujana toimii innostavana ja oivalluttavana kirjailijana tunnettu organisaatiokehityksen ammattilainen Petri Rajaniemi.

– Hän herättelee meitä ajattelemaan tulevaisuutta, erityisesti työn näkökulmasta, kertoo Uusitalo.

Speakersforumin puhuja Petri Rajaniemi lupaa ”tuoda työhön jotain sellaista, jota ei tuo kukaan muu. Avata ajattelua, nähdä ja sanoittaa jotain, jota ei sano kukaan muu.”

Hän kertoo, ettei esityksissään ”edes yritä esittää objektiivisia totuuksia, vaan omia, rehellisiä havaintoja ja näkemyksiä siitä miltä asiat voivat näyttää ja tuntua.”

Esitys on puhujan mukaan ajattelua ja kyseenalaistamista ruokkiva kokonaisuus, jossa keskeisenä välittäjäaineena on huumori. Eli Rajaniemi tarkastelee ihmisen ja liiketoiminnan ilmiöitä viiltävän sarkastisella tyylillä, mutta kuitenkin hienovaraisesti ja ihmistä kunnioittavalla tavalla.

– Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää tarjoilujen vuoksi ennakkoilmoittautumista, muistuttaa Uusitalo.

Ilmoitaudu 28.10. mennessä:

http://someronlukio.fi/yllattava-tulevaisuus/