Kissa etsii kotiaan

0

Talteenotettu 7.10. Lahdenkylä Vahansaarentieltä spessukesy mustavalkoinen nappisilmätyttökissa. Tiedustelut numerosta 0400 965 917.

Someron Löytöeläinkoti

Ajatellaanko yhtään, mitä Oinasjärven ja Pitkäjärven koulun lopettaminen tekisi Somerolle? Tämä on sama kuin heittäisi granaatin omiin jalkoihin. Huonoa talouden pitoa päättäjiltä. Ei tarvitse luulla, että jos koulut lopetetaan maaseudulta, kaupungin keskusta kasvaa. Varsinkaan Somerolla, jossa on tyhjiä teollisuus- ja asuntotontteja pilvin pimein. Tutustukaa esimerkiksi Oripäähän ja heidän velkaisuusasteeseensa.

Veronmaksaja

Onko MM-tasolla yhden pistesijan suomalainen huipputason yleisurheilu konkurssissa? Kannattaako yhteiskunnan varoilla sitä enää niin rahoittaa ja Ylessä ohjelma-aikaa sille niin paljon antaa kuin nyt tehdään. Maailmalla menestyneempi suomalainen kulttuuri pitäisi sen sijaan enemmän olla Ylessä esillä.

Jussi Vaarala

Onko oikein, että pankkisijoitusten olemattomastakin korosta otetaan vielä vero? Kun korot olivat korkealla, sai jotain tuottoakin, mutta jos on pienemmät kuin, mitä inflaatio vie, menee miinukselle.

Pohdiskelija

Somerollakin tarjotaan ilmaista vesijohto- ja viemäritarkastusta iäkkäille vanhuksille. On jo saatu esimerkki, että voikin tulla melkoisen kalliiksi.

Varoituksen sana

Baddingin kuolinpesä on saanut aika ruhtinaalliset Teosto-korvaukset vuosikymmenien ajan. Luulisi niistäkin rahoista hiukan riittävän talon korjaukseen.

Pohdiskelija

Siskonsa kanssa asuva äitini on 95-vuotias. Viime sunnuntaina hänellä alkoi 17.15 kivulias pissahätä. Äitini sisko soitti minun siskolleni, joka hälytti ambulanssin apuun. Se ei ollut paikallinen. He sanoivat, ettei äitini ole niin huonossa kunnossa, että ambulanssia tarvittaisiin, ja lähtivät pois, vaikka äitini oli siinä tilanteessa kivun takia aivan jalaton. Sen jälkeen siskoni soitti veljelleni, joka tuli vaimonsa kanssa viemään äitiäni taksilla Forssan sairaalaan. He joutuivat odottamaan viisi tuntia lääkärin vastaanotolle pääsyä, joka onnistui vasta 23.50. Osoittautui, että äidilläni oli ankara virtsatietulehdus, joka vei jalat alta. Forssasta äiti siirrettiin Someron terveyskeskuksen vuodeosastolle, jossa hän on edelleen. Kovin vaikealta tuntui hoidon ja kyydin järjestyminen.

Äidin poika