Kylähammaslääkäri lyhensi nimensä, palvelut ja henkilökunta ennallaan

0
Kylähammaslääkärin omistavat sen työntekijät Päivi Suikkanen (edessä), Tia Kurki ja Kairi Kirs.

Kimalan Kylähammaslääkäri lyhensi nimensä.

– Jätimme Kimalan pois, koska yritys ei enää vuosiin ole sijainnut Kimalassa, vaan tässä keskustassa, kertoo suuhygienisti Päivi Suikkanen .

Kylähammaslääkäri ei kuulu mihinkään ketjuun, vaan yritys on henkilökunnan omistama pieni, yksityinen hammaslääkäriasema. Omistajia ovat Suikkasen lisäksi hammaslääkäri Kairi Kirs ja erikoishammaslääkäri, erikoislääkäri (HLT, LT) Tia Kurki .

– Me olemme tyytyväisiä yrityksen omistuspohjaan, koska ketjuun kuulumattomina saamme itse määrätä toiminnastamme ja hinnoistamme, ei ketju. Se on ehdottomasti potilaan etu, toteaa Kurki.

– Pienenä yksikkönä me pystymme myös olemaan joustavia. Ideologia onkin, että akuuttitapaukset, kuten säryt ja lohkeamat, saadaan samana päivänä hoidettua, sanoo Suikkanen.

Myös erikoishammaslääkärille pääsee nopeasti.

Kylähammaslääkäri on avoinna kuusi päivää viikossa, eli myös lauantaisin.

Nimenvaihdos ei aiheuta juurikaan muutoksia toimintaan. Yritys toimii edelleen Someron Optiikan kanssa yhteisissä tiloissa ja palvelut säilyvät ennallaan.

Omistajakolmikon lisäksi Kylähammaslääkärissä työskentelee kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti kaksi erikoishammaslääkäriä, kolme hammaslääkäriä, kaksi suuhygienistiä ja kaksi hammashoitajaa.

Yritys tarjoaa perushammaslääkäripalvelujen lisäksi erikoishammaslääkäripalveluja, kuten muun muassa suu- ja leukakirurgiaan sekä iensairauksiin ja protetiikkaan liittyvää erikoisosaamista.

– Hankimme myös jokin aika sitten 3D-skannerin, jolla saa tarkan digitaalisen jäljennöksen hampaistosta ja pehmytkudoksesta, kertoo Kirs.

Laite toimii hyvänä apuna esimerkiksi protetiikassa, implanttihoidossa ja oikomisessa.

– Kuvia saa helposti otettua, ja niiden avulla seurattua, onko näkyvissä muutoksia limakalvoissa tai hampaissa, kertoo Kirs.

– Palveluidemme suhteen voi sanoa, että samalla viivalla ollaan täällä Somerolla kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Enää ei siis tarvitse lähteä erikoishoitojenkaan perään matkojen päähän hammaslääkäriin, muistuttaa Suikkanen.

– Tästä hyvänä esimerkkinä jo perinteiseksi muodostunut kaikille avoin ja maksuton implantti-iltapäivä marraskuussa.