Luentojen aiheena talvisota

0

Maanviljelijä, yliluutnantti Seppo Posio Liedon Reserviupseereista saapuu luennoimaan Somerolle talvisodasta ja suomenhevosesta.

Seppo Posio on vuosien ajan kirjoittanut ja kirjannut muistiin varsinaissuomalaisten sotilaiden kertomuksia talvi- ja jatkosodan tapahtumista. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkeleita sotahistoriasta Suomen sodasta jatkosotaan.

Kirjoitustyön lisäksi Seppo Posio on toiminut aktiivisesti Liedon Reserviupseereissa, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirissä sekä paikallisissa veteraanijärjestöissä.

Posio on luennoinut vuodesta 2014 lähtien Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Kuulijoita on ollut yli 3 000.

Ensi tiitaina 8.10. hän luennoin Kiiruun koulussa aiheesta Talvisota– ratkaisun hetket Kannaksella. Posio kertoo aiheesta lähteinään haastattelemiensa sotilaitten kertomukset, sotahistorian dokumentit ja Suomen armeijan kuvat sekä yksityiset kuvat.

Marraskuun 5. päivä hän luennoi Kiiruun koululla aiheesta Suomenhevonen – Vapaan isänmaan airut .

Posio kertoo suomenhevosen merkityksestä taloudelle ja maanpuolustukselle sekä rodun synnystä ja jalostuksesta. Posio esittää luennolla myös aiheeseen liittyvää Suomen Filmiarkiston ja SA:n filmi- ja kuvamateriaalia sekä kuvia omasta hevosharrastuksesta.

– Talvisodan syttymisestä tulee kuluneeksi tänä vuonna 80 vuotta. Tässä sodassa ei ollut muita liittolaisia kuin lumi ja pakkanen sekä suomenhevonen, Posio sanoo.