Maistui vähän maksan, munuaisen ja kivipiiran väliltä

0
Kuva Timo Jakonen/TS

Tuli tutustuttua ruokatabuihin ostamalla purkki etanoita säilykkeenä. Maku oli hyvä. Vähän niin kuin maksan, munuaisen ja kanan kivipiiran välillä. Hyvä elinkeino, siis jos joku innostuu kokeilemaan. Mutta samalla tuli mieleen: kuinka moni syö nykyään maksaa, munuaista tai kanan kivipiiraa? Ja saako mistään edes kanan kivipiiraa, jos ei itse omista kanalaa, kirvestä ja nylkemisvälineitä. Ihmeelliset ovat ruokatabujen tiet.

Hyvää oli

Kiitos hänelle, joka on laittanut kolmion merkiksi Kaskistontien kuoppiin. Kuuluuko tämän tien hoito kenellekkään? Joku on vähän rapsuttanut sieltä, täältä. Pyörät ja pultit putoavat vaikka autokin uusi.

Tienkäyttäjä

Sydämellinen kiitos miehelle, joka vaihtoi ystävällisesti hautausmaan parkkipaikalla autooni vararenkaan tyhjäksi menneen tilalle lokakuun 9. päivä. Olet todellinen herrasmies!

Kiitollinen 81-vuotias apua saanut

No nyei reitehensä lyömättä, ku luiin mum maailmastani palstaa tästä aviisista. Kuttuli niin kotoonen olo, melekeen tippa silimähän. Jotta tattista vaan!

Vöhöriäänen tanttu täältä krannista

Pitkäjärven ja Oinasjärven koulut ja päiväkodit voidaan säilyttää, kunhan puolustajat keksivät mistä tehdään rahat niiden ylläpitämiseen. Nyt teillä on mahdollisuus etsiä taloudellisia ratkaisuja, tarttukaa siis tuumasta toimeen. Kaupungin talous täytyy saada tasapainoon ja meidän jokaisen kuntalaisen on syytä tehdä omaa osuutemme. Palveluja joudutaan pakon edessä karsimaan kaikkialta, ei yksin kyläkouluista tai päiväkodeista.Verojen korottaminenkaan ei loppupeleissä voi loputtomiin jatkua. Joskus on vain pakko sopeutua, kun muita vaihtoehtoja ei kerta kaikkiaan ole.

Toimintasuunnitelma

Jaakko kulta, Jaakko kulta, herää taas, herää taas! Kellojasi siirrä, kellojasi siirrä.

Kellojasi siirrä

Voisiko Somerolla saatavaa saattohoitoa kehittää, jotta riittäisi aikaa myös vierihoitoon. Hoitajamitoitus pysyy samana, oli tilanne mikä tahansa. Hoitajat varmasti haluaisivat tehdä työnsä paremmin. Myös vapaaehtoisia voitaisiin rekrytoida vierihoitoon.

Raha vai etiikka edellä?