Milla Arosen ex-poikaystävän epäillään toteuttaneen tekonsa täysin yksin

0

Iltalehti kirjoitti maanantaina Milla Arosen , 21, katoamisesta viimeisimmät tiedot. Lehden mukaan Arosen ex-poikaystävän epäillään toteuttaneen veritekonsa täysin yksin. Ruumis on edelleen kateissa ja keskusrikospoliisi jatkaa etsintöjä.

Poliisi on tarkentanut lehdelle Milla Arosen katoamistapausta ja epäiltyä henkirikosta. Keskusrikospoliisi kertoo nyt, että henkirikoksesta epäillään ainoastaan vuonna 1995 syntynyttä miestä. Aiemmin poliisi kieltäytyi kommentoimasta epäiltyjen lukumäärää, josta uutisoi ensimmäisenä MTV3.

Jutun uusi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen kertoi Iltalehdelle, että ruumista on etsitty toistuvasti, viikoittain.

Epäilty ei joko ole halunnut kertoa ruumiin sijaintia, tai sitten hän ei muista sijaintia tarpeeksi hyvin auttaakseen poliisia. Rikoskomisario ei kerro kuulustelujen sisällöstä tai epäillyn auttamishaluisuudesta.

– En halua ottaa tässä vaiheessa kantaa, mitä on kerrottu tai ei. Mutta etsintää jatketaan, ja sitä on jatkettu kesästä lähtien.

Iltalehden tietojen mukaan epäilty on Arosen entinen poikaystävä. Lähteiden mukaan mies pahoinpiteli ja uhkaili uhria useampaan otteeseen ennen väitettyä henkirikosta. Poliisi ei ole ottanut kantaa osapuolten välisiin suhteisiin.

Rikoskomisario Toivosen mukaan poliisilla on käsitys siitä, missä ruumis voisi olla.

– Meillä on suurin piirtein suunta tiedossa. Emme me tee etsintöjä ihan umpimähkään. Tarkemmin en sitä voi määritellä, Toivonen kertoo.

Vainajan löytyminen olisi tärkeää paitsi katoamistapauksen selvittämiseksi ja omaisten surutyön aloittamiseksi, myös esitutkinnan kannalta. Ruumiista voidaan vielä ajan kuluttuakin päätellä, millaista väkivaltaa uhri on kokenut.

Toivonen toteaa, että sen perusteella, mitä tähän asti on tutkittu, poliisilla on todennäköiset syyt rikosepäilylle. Ex-poikaystävä on yhä vangittuna.

KRP:llä on tutkinnanjohtajan mukaan ”käsityksiä” siitä, missä vaiheessa ja millä tavalla Aronen on joutunut henkirikoksen kohteeksi. Toisaalta Toivonen sanoo, että poliisi on yhä halukas ottamaan vastaan yleisövihjeitä katoamisviikonlopulta 8.–9. kesäkuuta.

Iltalehden haastattelemat somerolaiset ikätoverit kertoivat alkusyksystä, miten epäillyn käytös muuttui hänen aloitettuaan saliharrastuksen. Kertomusten mukaan mies käyttäytyi halveksuvasti naisia kohtaan ja nimitteli näitä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan 24-vuotias epäilty asuu Somerolla ja harrastaa voimailulajeja. Tuttava kuvaili häntä Ilta-Sanomille ”tatuoiduksi lihaskimpuksi.”

Hänet tuomittiin viime vuonna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 90 päiväsakkoon ja 7 kuukauden ajokieltoon.