Mitä teet syksyn lehdille?

0
Sari Kivimäki

– Haravoin ja laitan ne kompostoitumaan perunamaalle. Se sijaitsee sopivan lähelläkin. Haravointien jälkeen maa kynnetään ja lehdet peittyvät mullan alle. Minulta löytyy vanha metallinen lehtiharava ja myös muovinen. En ole tietoisesti valinnut kumpaakaan toista paremmaksi, mutta muoviharava tulee otetuksi useimmiten käteen, vastaa Sari Kivimäki Perttelistä.

Kari Kekkonen

– Ne kompostoidaan ja osa jätetään nurmelle maanparannusaineeksi ja lannoitteeksi. Meillä on yli 100 vuotta vanha mökki täällä Somerolla Pyölissä. Lahden kartanon joku timpuri sen on kuulemma rakentanut. Homeita ei ole missään ja rakennus seisoo aivan suorassa, Kari Kekkonen kehaisee.

Pirjo Ramsay

– Ihan omin pikku kätösin minä ne haravoin ja laitan kompostiin. En käytä ruohonleikkuria silppuamiseen. Minulla on periaate, että kaikki mikä kasvattaa kuntoa, pitää mahdollisuuksien mukaan itse tehdä. Enkä välitä aiheuttaa luonnon keskellä edes ylimääräistä ääntä, kertoilee Pirjo Ramsay.

Jari Kettunen

– En mitään. Asun omakotitalossa, mutta jätän lehdet maahan. Sinne ne hukkuvat, mitä nyt ainoastaan näkyvimmät paikat haravoin, Jari Kettunen toteaa.