On liian helppoa

0
Kuva Sauli Kaipainen

On helppoa jäädä istumaan ja katsomaan tv-ohjelmia, usein ihan tyhjänpäiväisiä. Vaatii luonteenlujuutta lähteä lenkille hoitamaan itseään, jotta vanhana jaksaisi paremmin.

On helppoa jäädä paikalleen kun lonkkaa tai polvea jomottaa aamulla herätessä. Voinhan ottaa särkylääkkeen. Kuitenkin sen tietää, että aika lyhytkin kävelylenkki poistaa jomotuksen.

On helppoa mennä vain katsomaan muiden rakentamaa ja esittämää kuvaelmaa tai sketsiä. Joskus ne ovat ilmaisiakin. Mitäpä sitä päätään enempää vaivaamaan kun pääsee vähemmällä. Antaa aivojenkin heikentyä käytön puutteessa.

On helppoa kävellä tasaisella asvaltilla. Miksi mennä metsään, luonnon keskelle. Siellähän joutuu tasapainoilemaan. Ai niin, se ylläpitää toimintakykyä ja tasapainotaitoja. Niitä kai tarvitsisi vanhempana, mutta voinhan maata loppuvuoteni sängyssä.

On helppoa olla menemättä Somero-opiston kursseille. Siellähän voisi herätellä nukkuvia aivosolujaan. Treenata päätään kuin lihaksia, ja pitää sen kunnossa loppuun asti.

On paljon helppoja asioita. Tänäänkin taistelen niitä vastaan tehdäkseni petipotilaskauteni mahdollisimman lyhyeksi ja säästääkseni sekä omia että kaupungin varoja.

Toisinaan häviän helppouden viehkeälle alttarille. Joskus taas järki voittaa.

Aika monet meistä toimivat samoin. Se on normaalia. Sitten taas huomaan, että helppo ei ole mitenkään kivaa. Lähdenpä tästä lenkille.

Liian helppoa