Someron äänestyspaikka Suomen valokuvataiteen museon näyttelyssä

0
Kuvassa Sakari Piippo (edessä), Konsta Leppänen (toinen vas.), Maija Tammi ja Ossi Ahola ripustamassa vuonna 2014 Raisioon näyttelyä, jonka aiheena oli Suomi. KUva Jari Liimatainen/TS

Suomen valokuvataiteen museossa on tämän syksyn ajan esillä valokuvaaja Sakari Piipon dokumentaarinen trilogia Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä . Myös Somero on esillä näyttelyssä.

Trilogian kuvat on julkaistu myös saman nimisessä kirjassa, jonka on kustantanut Kosmos.

Näyttely esittää järjestäjien mukaan lempeän katseen niihin rituaaleihin ja tapoihin, joilla tavalliset ihmiset hoitavat yhteisiä asioita tässä pienessä pohjoisessa maassa. Trilogian osat ovat Valtioneuvosto, Kunnanvaltuustot ja Vaalit.

Valtioneuvosto-sarjan kuvan nousivat otsikoihin 2016, kun valtioneuvoston kanslia pyrki estämään niiden julkaisun.

Kunnanvaltuustot- ja Vaalit-sarjoja kuvatessaan Piippo kiersi kaikki Suomen maakunnat. Näyttelyssä nähdään myös kuvia Varsinais-Suomen kuntien valtuustoista ja äänestyspaikoilta, esimerkiksi Somerolta.

Tammikuun 5. päivään saakka avoinna olevaa näyttelyä ovat tukeneet Patricia Seppälän säätiö, Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Kuntavaalien
ennakkoäänestyspaikka Someron kaupungintalolla 3.4.2017.
Kuva Sakari Piippo

Sakari Piippo kuuluu 11-henkiseen valokuvaajayhteisöön 11-kollektiiviin, joka luottaa kilpailun sijasta yhteistyön voimaan. Yhteisön jäsenet keräävät tasaiseen tahtiin palkintoja ja herättävät julkista keskustelua yhteiskunnallisista aiheista, myös aroista.

Suomen valokuvataiteen museo on Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitseva valokuvan erikoismuseo, joka esittää näyttelyissään kotimaista ja kansainvälistä nykyvalokuvausta sekä tuo esille valokuvan monimuotoista historiaa.