SoPan B-tytöillä neljän ottelun viikonloppu

0
SoPan B-tytöt urakoivat kotisalissaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Kuvassa joukkueen valkopaitainen libero Silja Palander (vas.), Fanni Juselius, Saana Salminen, Melina Heinonen, Nea Mattila, Aleksandra Lehtinen ja Emeliina Tähtinen.

Teksti Juha Laakso

Someron Pallon lentopallojunioreista B-tytöille viime viikonloppu oli pelien täyteinen. Lauantaina joukkue emännöi oman ikäluokkansa valtakunnallista turnausta ja sunnuntaina se puolusti lohkonsa kärkipaikkaa naisten kolmossarjakamppailussa.

Lauantaina SoPa pelasi kolmen vierailevan joukkueen kanssa B-tyttöjen ensimmäisen poolivaiheen turnauksen. Kolmessa lohkossa käydyt D-poolin ottelut olivat seuraavat SM-sarjatason alapuolella, eli vastasivat perinteisellä sarjajaottelulla ykkössarjan koitoksia.

Raiku paras ratkaisuhetkillä


Joensuun koulun liikuntahallissa pelattiin kolmen kärkijoukkueen osalta tasainen ja lopputulosten osalta myös hieman poikkeuksellinen turnaus. Lopulta kävi näet niin, että lohkovoittajana SM-tasolle kiipesi Euran Raiku negatiivisella eräpisteiden suhteella (156–163).

Euralaiset voittivat kaikki kolme otteluaan, mutta kärsivät niissä kaksi erätappiota selkein lukemin. Esimerkiksi SoPa kuittasi Raikulta avauserän nimiinsä pistein 25–14.

SoPaa ja Salon Viestiä vastaan Raiku venytti ottelunsa kolme-eräisiksi ja oli ratkaisuhetkillä niukasti vastustajiaan parempi. SoPan erätappiot Raikua vastaan kirjattiin mahdollisimman täpärästi lukemin 24–26 ja 13–15.

Myös turnauksen ennakkosuosikkina pidettyä Viestiä vastaan somerolaiset taistelivat vahvasti, kunnes joutuivat erien lopussa tunnustamaan salolaiset paremmakseen (23–25, 20–25).

Viimeisessä ottelussaan SoPa kohtasi helsinkiläisen PuMa-Volleyn. Peli sujui alusta loppuun kotijoukkueen selkeässä hallinnassa ja SoPa avasi tämän kauden poolivaiheen voittotilinsä puhtain 2–0 (25–13, 25–12) erälukemin.

Nousujohteisesti kohti ensi kautta


Suurin osa SoPan nykyisestä B-ikäluokan joukkueessa pelaa jo viidettä kautta Marko Salorinnan valmennuksessa. Kotiturnauksessa joukkue pääsi huseeraamaan yhdentoista pelaajan laajalla rosterilla, jossa kaikille löytyi oma aikansa ja roolinsa pelillisiin onnistumisiin.

– Joukkueessa on paljon ensimmäisen kauden B-tyttöjä, jotka voivat pelata tässä samassa sarjassa vielä ensi kaudellakin. Tällä kaudella pääasia on joukkueen pelillinen kehittäminen ja kovempia tavoitteita voidaan ottaa sitten ensi kaudelle, valmentaja kertoi.

Raiku siis nousi Somerolla pelatusta lohkosta voittajana seuraavan poolivaiheen korkeimmalle tasolle ja kakkossija takasi Viestille säilymisen D-poolissa.

SoPa ja PuMa lähtevät marraskuun 9. päivänä hakemaan uutta vauhtia E-poolista, jonka viitoslohkossa SoPa saa vastaansa Loimaan Jankon, Raision Loimun ja lohjalaisen Perttulan Tähden.

SoPan B-tyttöjoukkueen kokoonpano: Linnea Heinonen, Heta Mäenpää, Minttu Grönholm, Fanni Juselius, Emeliina Tähtinen, Saana Salminen, Nea Mattila, Netta Lehtonen, Aleksandra Lehtinen, Silja Palander ja Melina Heinonen.

Voitto kolmossarjan kärkikamppailusta


Likimain samalla koostumuksella SoPa/MS -niminen yhdistelmä jatkoi sunnuntai-iltana Lounais-Suomen alueen naisten kolmossarjaa Joensuun koulun salissa.

Vastakkain asettuivat yhdentoista joukkueen lohkossa ainoina ilman erätappioita alkukierrokset selvittäneet SoPa/MS ja forssalainen Koijärven Kunto.

Kunto osoittautui ennakkotietojen mukaisesti kovaksi joukkueeksi tämän sarjan mittapuulla. Se aloittikin pelin väkevästi, aiheuttaen SoPalle kauden ensimmäisen erätappion pistein 25–21.

Toisen erän alussa forssalaiset karkasivat nopeaan tahtiin yhdeksän pisteen johtoon, mutta sopalaiset eivät heittäneet pyyhettä kehään. Sinnikkäällä piste kerrallaan -taistelulla kotijoukkue kuroi karkulaisen kiinni 18–18 lukemissa ja siirtyi saman tien ensimmäistä kertaa illan aikana johtoasemaan.

SoPa kaapi erän puolivälin jälkeen pelatut pisteet nimiinsä 13–5 ja syöksi vuorostaan Kunnon kauden ensimmäiseen erätappioon pistein 25–22.

Otteen kirpoaminen näytti rasauttavan forssalaisjoukkueen henkistä kanttia. Vauhtiin päästyään SoPa jyräsi myös kolmannen erän voittoon (25–21) ja neljännessä (25–13) se jo suorastaan murskasi vastustajansa.

Ottelu siis päättyi SoPa/MS:n 3–1 voittoon, joten se jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena lohkonsa kärjessä.

Lisäpelit hyväksi pelituntumalle


SoPa/MS:n ja seuran B-tyttöjoukkueen valmentaja Salorinta pitää näitä naisten kolmossarjapelejä hyvänä täydennyksenä junioreiden sarjaohjelmaan.

– Vastassa on vähän erityylisiä joukkueita kuin juniorisarjassa ja samalla saamme pidettyä pelituntumaa yllä. B-tyttöjen sarjassahan turnauksia on suunnilleen kolmen viikon välein.

Yhteisharjoituksiin Salorinnan valmennettavat kokoontuvat keskimäärin kolme kertaa viikossa.

Naisten kolmossarjalohkon toinen somerolaisjoukkue, ytimekkäästi SoPa, pelasi viime viikolla kauden viidennen ottelunsa.

Vieraspelissä Ruskon Pallo-67:ta vastaan erät olivat tasaisia, mutta ne kaikki päättyivät kotijoukkueen voittoon. Näin ollen SoPan hieman kokeneemman joukkueen alkukauden saldona on kaksi voittoa ja kolme tappiota.