SoVo Futsal ratkaisi sarja-avauksen jatkoajalla

0
Teemu Lammi (vas.) avasi maalitilinsä heti sarja-avauksessa, joten nuorukaisella on jo tilillään saman verran osumia kuin koko viime kaudella. (Arkistokuva viime kaudelta).

Ilves FS – SoVo F. 5–7 j.a.

Miesten Futsal-Liiga käynnistyi Someron Voima Futsalin osalta vierasottelulla Tampereella. Jatkoajan lopussa SoVo ratkaisi pelin edukseen, saalistaen kaksi sarjapistettä 7–5 (5–5/3–2) voitollaan.

Somero hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan läpi ottelun, mutta ei silti onnistunut pudottamaan tamperelaisia kyydistään varsinaisella peliajalla. Kotijoukkue hyödynsi erikoistilanteita tehokkaasti, kun taas somerolaisten viimeistelytarkkuuteen jäi vielä paljon toivomisen varaa.

Ilves iski avausmaalin heti ensimmäisessä vaihdossa ja SoVo nousi rinnalle Gezim Vocan laukomalla rangaistuspotkuosumalla.

Avausjakson loppuhetkillä SoVo pääsi johtoasemaan ja kun joukkueen kapteeni Juho Pettersson heti toisen jakson alussa venytti vierasjohdon 4–2:ään, tilanne alkoi näyttää somerolaisittain lupaavalta.

Sovolaisista Eetu Kauria (2 varoitusta) ja Arber Istrefi (suora ulosajo) poistettiin lyhyen ajan sisällä kentältä ja joukkueelta otti aikansa koota rivinsä uudelleen järjestykseen. Sillä välin Ilves ehti tasoittamaan lukemat 4–4:ään.

Lammilta sähäkkä sisääntulo

 

Teemu Lammi onnistui viimeistelemään SoVolle 5–4 johdon kauden ensimmäisessä vaihdossaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia.

Täysi pistepotti jäi haaveeksi, kun Juha-Pekka Torvinen laukoi tasoituksen Ilveksen jahdattua maalia ylimääräisen kenttäpelaajan turvin.

Jatkoaikakin sujui vierasjoukkueen hallinnassa ja SoVo sai työvoittonsa viimeisen puoliminuuttisen aikana.Ensin Mergim Bushi täräytti 6–5 johdon ja perään Valdrin Rashica pamautti vielä pallon tyhjään tamperelaismaaliin.

– Tiesimme Ilveksen erikoistilannepelaamisen vaarallisuuden, mutta emme saaneet puolustettua siitä tehoja pois. Meillä oli pelissä hyviä jaksoja, mutta ajoittain pelikuri hukkui vielä aika pahasti. Juuri tässä näkyi se, ettemme ole vielä päässeet riittävän paljon harjoittelemaan joukkueena pelaamista, manageri Jarkko Ihalainen mietiskeli.

Helppoa pistesaalistus tuskin on jatkossakaan, sillä muutenkin kapeahkolla pelaajaringillä operoiva SoVo joutuu lähtemään sunnuntaina Espoossa pelattavaan ”kotiotteluunsa” ilman Istrefiä ja Kauriaa. Ensin mainittu kärsii kahden ja jälkimmäinen yhden kierroksen mittaisen pelikiellon.

Sovolaisten tehot:

Gezim Voca 1+2=3 (+6/-2=+4)

Valdrin Rashica 1+2=3 (+3/-1=+2)

Mergim Bushi 1+1=2 (+4/-3=+1)

Juho Pettersson 1+0=1 (+4/-2=+2)

Eetu Kauria 1+0=1 (+2/-1=+1)

Teemu Lammi 1+0=1 (+1/-0=+1)

Arber Istrefi 1+0=1 (+1/-2=-1)

Joonas Manzo 0+1=1 (+2/-3=-1)

Valdrin Seferi (+2/-2=0).

Maalivahtina Marko Laaksonen