SoVon into laantui nopeasti

0
Valdrin Rashica lukeutui sunnuntaina SoVo Futsalin harvoihin onnistujiin.

SoVo F. – PP-70 6–8

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liiga jatkui Someron Voima Futsalin osalta ”kotiottelulla” tamperelaista Peli-Pojat -70:ää vastaan. Somerolaisten pitkän evakkotaivalluksen vuoksi ottelu pelattiin Opinmäen liikuntahallissa Espoossa.

Viikkoa aiemmin SoVo oli hakenut jatkoaikavoiton liigan toisen tamperelaisseuran kotikentältä ja pyhänä somerolaiset lähtivät jahtaamaan kauden ensimmäistä täyden kolmen sarjapisteen pottiaan.

Haaveeksi pistesaalistus lopulta jäi, vaikka alku näyttikin erittäin lupaavalta. PP-70 vei kaikki pisteet ansaitusti mukanaan 8–6 (2–2) voittolukemin.

SoVon ykköskentällinen aloitti pelin todella terävästi: Avauspotkusta ehti kulua 46 sekuntia, kun pallo oli ensimmäisen kerran tamperelaisten maalissa.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa noinkaan kauan, sillä ajassa 1.17 Mergim Bush i siirsi kotijoukkueen hämmästyttävästi jo 2–0 johtoon.

Vaihde vapaalle liian nopeasti

Valitettavasti unelma-alku tuuditti sovolaiset luulemaan pelin olevan jo ratkaistu, vaikka sitä oli jäljellä lähes 39 minuuttia. Työhaalarit lensivät vaihtopenkille ja jaksojen välisellä tauolla ne jätettiin pukuhuoneen puolelle, vaikka PP oli ehtinyt vihjaista vaarallisuudestaan kuromalla lukemat 2–2:een.

Varsinkin jälkimmäisellä puolikkaalla PP-70 teki joukkueena yritteliästä ja huolellista työtä, sovolaisten puskiessa hyökkäyksiään väkinäisesti ja mielikuvituksettomasti kohti vastustajan kenttäpäätyä. Myös puolustusaktiivisuudessa oli selvä ero vierasjoukkueen hyväksi.

Nelisen minuuttia ennen loppua PP johti jo maalein 7–3. SoVo pelasi pääosan loppuajasta ilman varsinaista maalivahtia Juho Petterssonin hoidellessa niin sanotun ”lentävän maalivahdin” virkaa.

Loppumyllytys tuottikin rivakkaan tahtiin kolme kavennusosumaa, mutta kun myös PP pääsi iskemään vielä yhden maalin, ei vierasvoitto joutunut vakavasti uhatuksi.

SoVolta olivat sunnuntaina pelikieltojen vuoksi sivussa luottomiehet Arber Istferi ja Eetu Kauria . Heitä tuuraamaan joukkue oli saanut farmiseurastaan, Ykkösessä pelaavasta Espoon BK:sta, parivaljakon Guri QerimiPyry Korhonen .

Varsinkin Qerimi onnistui liigadebyytissään varsin hyvin, keräten tililleen syöttöpisteen ja pitäen plusmiinus-tehotilastonsa plussan puolella. Pakkaslukemilta välttyivät myös hattutempun tehnyt Bushi ja Valdrin Rashica , sekä molempiin suuntiin kohtalaisen aktiivisesti kirmailleet Joonas Manzo ja Juho Pettersson.

Puolustusta tiivistämään

Seuraavan ottelunsa SoVo Futsal pelaa jälleen Opinmäen hallissa, mutta tuolloin vierasjoukkueena, kun kamppailua isännöi espoolainen Golden Futsal Team.

Tuo peli pelataan ensi viikon keskiviikkona, joten SoVon joukkueella on jonkin verran aikaa etenkin puolustuspelinsä tiivistämiseen. Kahdella ensimmäisellä kierroksella somerolaisten verkkoon on ladottu jo kolmetoista maalia.

Mikä huolestuttavinta, SoVon kärsimien takaiskujen määrä ottelua kohden on suurempi kuin millään muulla joukkueella, vaikka vastustajina on ollut sarjan keskikastiin tai jopa sen alapuolelle ennalta arvioituja joukkueita.

Sovolaisten tehot PP-70:ää vastaan:

Mergim Bushi 3+1=4 (+4/-4=0)

Gezim Voca 1+2=3 (+4/-6=-2)

Valdrin Rashica 1+1=2 (+5/-4=+1)

Joonas Manzo 1+1=2 (+2/-2=0)

Guri Qerimi 0+1=1 (+3/-2=+1)

Juho Pettersson (+4/-3=+1)

Pyry Korhonen (+2/-4=-2)

Valdrin Seferi (+2/-5=-3)

Teemu Lammi (0/-3=-3)

Maalivahtina Marko Laaksonen (7 päästettyä maalia).