Syksyn satokummajaisia ja monenlaisia mielipiteitä

0

1Tässä lisää maissista. Neljä pikkumaissia päätähkän kyljessä

Pertti Kuisma

Viime viikonlopun Iltasanomien Plus-liitteessä oli toimittaja Pasi Jaakkosen artikkeli kotimaisesta naudanlihan ja maidon tuotannosta. Jutun ydin on tässä: naudanlihan maailmanlaajuisista päästöistä puhuminen on peittänyt alleen sen, että Suomessa tuotanto lukeutuu maailman vähäpäästöisempiin. Suositaan siis kotimaisia liha-ja maitotuotteita sekä tietenkin runsaasti kotimaisia kasviksia.

Avainlippu

Ilmastonmuutos on pelottava asia, johon on ehdottomasti tärkeä puuttua. Onko nyt vaan menty hiukan hysterian puolelle. Kuuntelin Ilmastolakkoon Helsingissä osallistuneita nuoria televisiosta ja huomasin, että ei ehkä ihan ole edes sisäistetty, mistä on kyse. Eräskin puhui hiilihydraattipäästöistä ja joku toinen kielsi vahvasti, että muovia ei vaan saa enää valmistaa. Piste. Kuinkahan monta muovista asiaa kuitenkin kotoa löytyy ja millä ne heti korvataan. Sellainenkin olo tuli, että oltiin enemmänkin pitämässä hauskaa kuin tuomassa tärkeää asiaa esille. Barrikadit ovat kivoja, mutta asioista kannattaa ottaa myös selvää.

Kukkahattutäti

Badding-pysäkki on upea! Jatkuvasti siellä näkee selfien ottajia. Turha mollata.

Ylpeä komeasta veistoksesta

Badding-fanit moittivat lehdessä Badding-pysäkkiä halvan näköiseksi. Sitä se ei todellakaan ole! Upea levähdyspaikka keskellä Someroa. Graffitientekijätkään eivät ole kehdanneet turmella keskustan komistusta.

Suomen kaunein pysäkki

Kuinkahan moni somerolainen mahtaa tietää, että Pärnämäentien risteykset ovat tasavertaisia ja tiellä on 40 km/h nopeusrajoitus?

Rasvanäppi

Liikenneympyrät tuovat turvaa, mutta niissä ajaminen edellyttää silti tarkkaavaisuutta. Olisi hyvä, että Somerolle saataisiin lisää liikenneympyröitä. Liikenne olisi monissa kohdissa sujuvampaa ja turvallisempaakin, jos vaarallisiin risteyksiin saataisiin liikenneympyrät.

Liikenteessä valppautta

Baddingin talo on vanha ja ehkä kostea. Sijaitsee metsässä. Kun sellaisessa puretaan, kannattaa käyttää hengityssuojainta, vaikka sellaista paperista. Saattaa nimittäin olla riski myyräkuumeeseen.

Huolestunut

Talkoissa on käytetty hengityssuojaimia. Ainoastaan kuvanoton ajaksi ne riisuttiin.

Talkoolaiset

Onhan se kotitalo minun mielestäni halvan näköinen ja muutenkin vähän ruma. Parempaa ois Somerjoki ansainnut.

Elsa

Kiitos kaikille minua tukeneille. Kirja on nyt kirjastossa lainattavissa.

Rönkkö

Erikoinen ja kansantaloudelle tuhoisa poliitikkojen ja talouselämän asenne – tosi lyhytnäköinen nimenomaan talouselämän kannalta, että sallitaan nuorille pitää pari välivuotta opiskeluista. Mutta ei sallita heille paria välivuotta, että saisivat tehdä lapsia. Pikaisesti ammattiin ja työhön patistava Suomen talouselämä on tehnyt siinä historiansa suurimman ja kalleimmaksi tulevan virheen. Kun napaansa tuijottaa, ei näe nenäänsä pitemmälle.

Jussi Vaarala

Arvoisa päiväkodin täti, annan ilmaisen vinkin. Hymy, tervehtiminen, katsominen silmiin ja ystävällinen puhe ei maksa mitään, eivätkä ne ole sinulta pois tai kulu käytössä. Minä joudun tuomaan lapseni aamulla hoitoon, että pääsen töihin. Vaihtoehtona ei ole yksityistä, niin kunnallinen ei saa olla kummallinen.

Happamia sanoi kettu