Viisipäiväiset hyvinvointimessut tarjoavat asiantuntijaluentoja, hoitoja ja tuote-esittelyjä

0
Muotiputiikki Helmessä perehdytään ensi viikolla hyvinvointiin.

Ensi viikolla Somerolla keskitytään hyvinvointiin. Muotiputiikki Helmen järjestämät viiden päivän mittaiset hyvinvointimessut tarjoavat tietoa ruuasta kosmetiikkaan ja hemmotteluun sekä monenlaisia tuote-esittelyitä. Messuilla voi laitattaa ripsiä ja kynsiä tai kokeilla erilaisia hierontoja, tutustua aromaattisiin öljyihin tai vaikka ja saada apua stailaukseen.
Mitä muuta ohjelmaa on luvassa, yrittäjä Anita Hallapelto?
– nessut alkavat tiistaina 22.10. Silloin muun muassa ypäjäläinen laulaja ja lauluntekijä Katja Karisukki esittää parantavia lauluja ja laulajana tunnettu Suvi Karjula tekee toivekarttoja. Esillä on myös muun muassa hampputuotteita.
Keskiviikkona nostetaan esiin myös liikunta ja naisen seksuaalisuus sekä iän myötä tulevat muutokset. Luennoimassa on muun muassa somerolainen personal trainer Tanja Niskanen. Kaikkiin messuviikon luennoille on vapaa pääsy.
– Torstaina käydään läpi muun muassa EFT-terapiaa, joka on sekä itsehoitoon että terapeuttiseen käyttöön suunniteltu tunteiden vapauttamis- ja stressinpurkumenetelmä. Lisäksi kuullaan Petteri Björkbomin luento Onko rakkaus pelottavaa? Torstaina perehdytään myös yrttien ja luonnonkasvien hyödyntämiseen ja somerolainen Päivi Eronen luennoin otsikolla Hyvinvointia luonnosta. Eronen luennoi myös lauantaina. Silloin aiheena on Yrtit ja kasvit luonnosta.
– Perjantaina on aiheena muun muassa gluteiiniton ruokavalio. Asiantuntijaluennon lisäksi messuilta löytyy Wanhan kanalan gluteiinittomia jauhoseoksia.
Laura Simoila HUS:n Psykiatrian osastolta luennoi ihmissuhteista, niihin liittyvistä ongelmista, vuorovaikuttamisesta ja selviytymiskeinoista. Perjantain ohjelmaan kuuluu myös valokuvausta. Paikalla on valokuvaaja Ari Ståhlman, jolta voi ostaa muotokuvauksen. Valokuvaus on esillä koko viikonkin ajan, sillä Helmeen on pystytetty Studio Karlingillla töissä olevan Sari Koljosen Valokuvataide-näyttely.
Kulttuuri on esillä muutenkin, sillä kolmisen vuotta runoja kirjoittanut Timo Rannikko lausuu runoja lauantaina ja Juha Siikarla esittää harmonikkamusiikkia tiistaina ja lauantaina.