Voimalle jäi vielä vähän panosta

0
Kuva on Voimen edellisestä kotiottelusta. (Kari Eerikäinen)

PaiHa–Voima 4–1

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen
Someron Voiman miesten jalkapallojoukkue pelasi kauden viimeisen vierasottelunsa Kolmosen Länsi-Suomen piirissä.

Pelipaikkana oli Paimio ja isäntänä sikäläinen Haka. Alusta lähtien kävi selväksi, että sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta taisteleva kotijoukkue oli selvästi pistenälkäisempi. Hakan yritys tuotti 4–1 (3–0) voiton ja piti elossa paimiolaisten toiveet Kolmosen paikan säilyttämisestä.

Varsinkin pelin ensimmäinen puoliaika meni somerolaisjoukkueelta täysin vihkoon. Näytti siltä, ettei varsinkaan puolustussuuntaan pelaaminen kiinnostanut juuri ketään. Haka latoi taukoon mennessä kolme osumaa ja vaikka voimasuhteet jatkossa hieman tasoittuivat, oli ottelu käytännössä ratkaistu jo avausjakson aikana.

Aivan pelin loppuhetkillä Haka siirtyi 4–0 johtoon ja miltei heti perään Voimakin avasi maalitilinsä, kun vaihtopenkiltä kentälle tullut Djibril Lakh onnistui viimeistelyssä.

Kauden päätteeksi kotipeli

Tulevana lauantaina kotinurmella voimalaisten olisi syytä syttyä vielä kerran pelaamaan tosissaan. Kyseessä on sarjan päätöskierroksen ottelu, johon vieraaksi saapuu putoamisviivan alapuolella majaileva Jyrkkälän Tykit Turusta.

Mikäli, niin kuin oletuksena on, lohkosta putoaa Neloseen vain kolme joukkuetta, Voima ei välttämättä tarvitse enää lisäpinnoja sarjapaikkansa turvaksi. Jos kierroksen muissa otteluissa kuitenkin nähdään yllätyksiä ja omassa ottelussa tulee takkiin monen maalin erolla, putoamispeikko voi ainakin teoriassa napata vielä somerolaisjoukkueen kynsiinsä.

Voiman kokoonpano Paimiossa:

Niklas Sundberg (mv), Alhagie Sawaneh, Alimamy Jalloh, Samuel Woodward, Sampha Kamara, Teemu Keisanen, Niko Salkola (Djibril Lakh), Kim Louhisto, Eduardo Rodriguez, Petteri Heikkilä (Kalie Jalloh) ja John Digha.