Vuonna 2009: Aitta kohosi uuden myymäläilmeen ideaksi

0
Kaksi viikkoa myymälä oli kokonaan kiinni remontoinnin aikana. Sanna ja Janne Nyströmillä jäi hetki aikaa valmistautua avajaisiin.

Teksti Sauli Kaipainen

50 vuotta tammikuussa täyttänyt Someron Kello- ja Kihla-Aitta laittoi juhlavuoden merkkinä myymälän uusiksi.

– Kantavana ideana ja lähtökohtana oli vanhanajan aitta. Se kun esiintyy liikkeemme nimessäkin, Sanna Nyström selvittää taustaa.

Yrittäjäpariskunta Sanna ja Janne Nyström lähtivät asiassa liikkeelle kaksi-kolme vuotta sitten.

– Purimme eräältä Perttelin pellolta vanhan liiterin, josta saimme tänne sisustustarvikkeita. Olihan niihin tarttunut muutakin, kuin ajan tuomaa patinaa, mutta teräsharja oli hyvä puhdistusväline, Janne Nyström kertoo.

– Eikä tarvittu sisustussuunnittelijaa. Itse me parhaiten tiesimme, miten tavarat pitää olla esillä. Vitriinitkin ovat samat kuin ennen, ne on vain fiksattu ja tuunattu nykyajan malliin, Sanna Nyström jatkaa.

Myymälä vaikuttaa avarammalta. Lisää tilaa ja tilantuntua on saatu kalustuksen ohella katon nostamisella sekä poistamalla tuulikaappi ja ikkunateipit.

Uudistus sattui sopivaan aikaan myös talon iän puolesta.

– Hulda Soini rakennutti tämän 1959, jolloin Kello- ja Kihla-Aitta toimi vielä vastapäisessä rakennuksessa, toisella puolen Joensuuntietä. Muutimme tähän 1975. Sisäkaton rakenteista löytyi päivämäärä 26.8.1959, ja me purimme katon tarkalleen 50 vuotta ja neljä päivää myöhemmin.

Janne Nyström totesi remontin yhteydessä pitävänsä timpurin töistä. Tervan tuoksu vanhoja kelon runkoja höylätessä jäi mukavasti mieleen. Ajatuksissa muhii ulkoasun uudistus.

– Se on mahdollisesti ensi vuonna. Ramppi tulee vielä ulko-oven yhteyteen helpottamaan kulkua.