Vuonna 2009: Somero panostaa yrittäjiin, imagoon ja yhteistyöhön

0
Someron katukuva halutaan vilkkaammaksi. Kuva Sauli Kaipainen

Somero-lehti 9.10.2009

Someron elinkeinolautakunnan hyväksymän elinkeinostrategian vuosille 2010–2020 keskeisimmät painopisteet tulevat olemaan myönteinen kaupunkikuva ja kasvava asukas- ja yritysmäärä, sujuva yhteistyö ja suotuisa yritysyhteistyö.

Tavoitteisiin Someron imagon, markkinoinnin ja asukasluvun noston suhteen aiotaan päästä muun muassa teettämällä imago- ja asukastyytyväisyyskyselyt sekä paikkakuntalaisilta vakituisilta että loma-ajan asukkailta. Yhteistyötä muun muassa kaupungin ja yritysten välillä lisätään yritystyytyväisyyskyselyllä ja kiinteämmällä yhteistyöllä.

Suotuisa yritysympäristö tullaan jatkossa takaamaan riittävillä toimitiloilla ja tonteilla. Kaupunki rakennuttaa teollisuustilaa tarpeen mukaan. Myös pienyrittäjien tilapulaan haetaan ratkaisua esimerkiksi Nuppulinnaa vastaavilla hankkeilla.