Yksi maan luetuimmista historioitsijoista vierailee Somerolla

0
Teemu Keskisarja (kuva Hanna Weselius)

Historioitsija Teemu Keskisarja vierailee Someron kirjastossahuomennatiistaina 15. lokakuuta.

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita.

Hänen uusimpia teoksiaan ovat tänä syksynä ilmestyvät Murhanenkeli – Suuren Pohjan sodan ihmisten historia sekä yhdessä Markku Kuisman ja Kai Häggmanin kanssa kirjoitettu 1939 .

Aiemmissa teoksissaan Keskisarja on käsitellyt muun muassa muinaisia rikoksia, sotahistoriaa, arkielämän historiaa sekä suomalaisen teollisuuden syntyä. Teoksesta Raaka tie Raatteeseen (2012) Keskisarja sai UKK-palkinnon ja Kainuun kirjallisuuspalkinnon. Viipuri 1918 (2013) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Kirjoittamisen lisäksi Keskisarja on myös aktiivinen ja pidetty puhuja. Hän kiertää pitämässä esitelmiä etupäässä ihmishistoriasta. Lisäksi hän toimii matkailijaryhmien asiantuntijaoppaana varsinkin Viipurissa, mutta myös muualla entisessä ja nykyisessä Suomessa.

Someron kirjaston tilaisuudessa Keskisarja on luvannut käsitellä Suomen ihmisten sota- ja sivistyshistoriaa sekä kertoa uusista kirjoistaan. Lisäksi hän kertoo omasta elämäntavastaan kirjastopalveluiden jokapäiväisenä suurkuluttajana.

Keskisarjan vierailu Somerolla on osa kirjaston Kirjasto ennen, nyt ja tulevaisuudessa -teemapäivää. Ennen Keskisarjan vierailua kirjastossa pidetään avoin ideapaja, jossa asiakkaat voivat kertoa toiveensa tulevaisuuden kirjastopalveluista.