Eemeli Salomäki voitti penkkipunnerruksen MM-kultaa

0
MM-kultaan riitti 160 kiloa penkiltä. Kuva Petri Salmela

Teksti Aulis Tiensuu

Yleisurheilun moninkertainen Suomen mestari ja arvokisaedustaja Eemeli Salomäki voitti Lahdessa WPC-liiton MM-kultaa varustepenkkipunnerruksen multi ply -luokan 75 kilon sarjassa. Salomäki selvitti helposti avauspainonsa 160 kiloa, jolla mestaruus varmistui samalla. Keväällä voittaessaan lajin Suomen mestaruuden Salomäen tulos oli 165 kiloa.

– Maailmanmestaruus on nyt vihdoin minun, huudahti Eemeli Salomäki, jolla seiväshyppyuraltaan jäi hieman jossiteltavaa sekä kilpailunälkää.

Varustepenkkipunnerruksessa käytetään nostoa tukevaa paitaa. Multi ply -luokassa paidassa on useita tukea antavia kerroksia. Yksinkertaisemmassa single ply -luokassa saman painosarjan voittajan tulos oli 135 kiloa.

Viimeksi tätä kisaa ennen Salomäki viiletti pari kuukautta sitten Someron Esan miesten pikaviestijoukkueen aloittajana.

Samaisessa joukkueessa kolmannen osuuden juossut Julian Rauhaniemi puolestaan ennätti esikoiskirjansa julkaisukiireiden keskellä avaamaan hallikauden voittoisasti torstaina Joensuussa. Rauhaniemen aika miesten 150 metrin matkalla oli 19,40.