Esan Uimareilla kaksijakoinen kisafiilis

0
Someron Esan Veeti Salminen ja Oliver Priimägi kisasivat ikäkausimesta-

Someron Esan Veeti Salminen ja Oliver Priimägi olivat mukana ikäkausimestaruusuintien aluekilpailuissa Raisiossa. Aluekilpailut järjestettiin samanaikaisesti seitsemällä paikkakunnalla. Valtakunnallisesti kunkin ikäryhmän 16 parasta uimaria kisaavat Ikäkausimestaruusmitaleista marras-joulukuun vaihteessa Vaasassa.

– Veetin kilpailut menivät edellisviikkojen sairastelujen vuoksi alakanttiin. Veeti jäi 100 metrin selkäuintia lukuun ottamatta ennätyksistään, eikä loppukilpailupaikkoja tullut. Eniten odotuksia oli 100 metrin rintauintiin, jossa Veeti on ollut totutusti omanikäistensä parhaimmistoa. Veetin kisat olivat tällä kertaa pettymysten sekä erilaisten tunnetilojen käsittelyä, kuvailee Someron Esan valmennuksesta vastaava Aku Lehtonen .

– Oliverin viikonloppu oli päinvastainen. Hän paransi aikojaan selkeästi jokaisella uintimatkalla ja saavutti yhteensä neljä loppukilpailupaikkaa.

Loppukilpailupaikat tulivat 100 metrin vapaauinnissa (59,72), 100 metrin perhosuinnissa (1.06,32), 200 metrin sekauinnissa (2.27,76) sekä 100 metrin selkäuinnissa (1.08,47). Loppukilpailupaikkojen lisäksi Priimägi oli 100 metrin rintauinnissa sijalla 17 (1.15,29), eli ensimmäisellä varasijalla.

– Oliverin kehityskäyrä on ollut huimaa. Vuosi sitten hän ui ensimmäiset Someron ulkopuolella käydyt uintikilpailut, kesällä hän saavutti kahdessa lajissa IKM-loppukilpailupaikan, ja nyt tuloksena neljä finaalipaikkaa. Someron Esan Uinnille on syttymässä uusi tähti, iloitsee Lehtonen.