Esan urheilijoille jälleen runsaasti piirin parhaiden urheilijoiden palkintoja

0
Silja Kosonen ja Marika Virtanen sekä heidän keskellään valmentaja Jani Pihkanen.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan yleisurheilijat saivat jälleen tänäkin vuonna runsaasti palkintoja Varsinais-Suomen piirin kauden palkitsemistilaisuudessa Turussa. Kahtena edellisenä vuotena Esan urheilijat saivat eniten palkintoja ja tällä kertaa kaikkiaan 10 palkintoa riitti toiseksi suurimpaan palkintomäärään Turun Urheiluliiton saadessa muutaman enemmän.

Heittäjät ottivat tälläkin kertaa valtaosan Esan palkintomäärästä. Moukarimies Henri Liipola palkittiin toisen kerran peräkkäin piirin parhaana miesurheilijana ja Kari Pihkasen valmentama Liipola sai palkinnon myös Suomen mestaruudesta.

Esan palkinnoista puolet eli viisi palkintoa sai Silja Kosonen, joka palkittiin piirin parhaana N17-sarjan urheilijana, moukarin- ja kiekonheiton Suomen mestaruuksista, Euroopan nuorten olympiafestivaalien edustuksesta, piirin ennätyksistä N17-sarjan moukarissa (72,35) sekä naisten, N22- ja N19-sarjoissa (63,60). Jani Pihkasen valmentama Kosonen voitti moukarissa Euroopan olympiafestivaalikisan ja maaottelun sekä heitti oman ikäluokkansa Suomen ennätykset, joten hänen kautensa oli täysosuma.

Viime kauden saavutuksista Esasta palkittiin myös N16-sarjan Suomen moukarimestari Marika Virtanen (valmentaja Jani Pihkanen) sekä M17-sarjan maantiejuoksun Suomen mestari Veikka Sarén (valmentaja Markku Sarén).

Palkitsemisten yleisenä alaikärajana oli 16 vuotta, paitsi sarjojen parhaiden palkinnot saivat myös 15-vuotiaat.

Minna Nikkaselle urapalkinto

Hallikauden jälkeen urheilu-uransa päättänyt Minna Nikkanen palkittiin menestyksekkäästä urheilu-urastaan. Nikkanen on vuosien varrella saavuttanut näitä piirin parhaiden palkintoja eri kategorioissa yli 15 vuoden aikana useita kymmeniä. Arvokisaedustuksia, Suomen mestaruuksia ja Suomen ennätyksiä on hänelle kertynyt ennätyksellisen paljon. Nyt kun Nikkasen huippu-urheilu-ura on takana, piiri ja piirin urheiluväki muistivat mestaria arvokkaalla tavalla.