Härkä taipui Kukolle

0
Härkä Dartsin runkomiehistö tämän kauden SM-liigassa: Timo Kuisma (vas.), Timo Alanne, Jari Takala ja Juha Merivirta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Härkä Darts isännöi kauden toista dartsin SM-liigan kakkosdivisioonaturnausta keilahallissa.

Vieraaksi saapui Kukon Tikan kakkosjoukkue Raumalta. Nykykäytännön mukaisesti joukkueet heittivät toisiaan vastaan kahdessa erillisessä ottelussa.

Lohkon numero 14 kärkikastin joukkueisiin lukeutuva Kukon Tikka/2 tiedettiin jo ennalta kovaksi vastustajaksi, joten ensimmäisen kohtaamisen selkeä 1–7 tappio ei tullut somerolaisille suurena yllätyksenä. Erävoitot jakautuivat raumalaisten hyväksi 21–5.

Pienen tauon jälkeen joukkueet jatkoivat samoin miehistöin, mutta uusin otteluparein päivän toiseen kohtaamiseen. Vierasjoukkue oli edelleen parempi, mutta nyt Härkä-miehistö tarjosi kukoille kunnon vastuksen.

Jälkimmäisessä koitoksessa pelattujen kahdeksan ottelun voitot jakautuivat 5–3 raumalaisten eduksi. Erävoittojenkin suhde (20–12) tasoittui huomattavasti sitten avauskohtaamisen.

Kuisma jälleen ykköshärkä

Timo Kuisma on ollut läpi alkukauden somerolaistiimin varmin ja tarkin tähtääjä ja sitä hän oli tälläkin kerralla molemmissa otteluissa. Kuisma voitti päivän neljästä pelistään kolme ja hänen eräsuhteensa (10–6) jäi kirkkaasti plussan puolelle.

Heittojen pistekeskiarvoilla mitattuna Kuisma oli Kukon Tikan ykkösheittäjän, Jani Elijoen , jälkeen päivän toiseksi tarkin heittäjä.

Härän muista pelaajista Timo Alanne sai tililleen yhden otteluvoiton ja sen lisäksi yhden erävoiton. Jari Takala ylsi kahteen ja Juha Merivirta yhteen erävoittoon.

Kolmen turnauksen, eli kuuden ottelun jälkeen Härkä Dartsin voittotili on yhä avaamatta. Kahdeksan joukkueen lohkossa somerolaisten sijoitus on seitsemäs, sillä toisen nollakerholaisen, turkulaisen DC Osman Viikinkien kakkosjoukkueen, eräsuhde on selvästi härkien vastaavaa heikompi.