Hovimäen joulupolku löytänyt yleisönsä

0
Hyvin maistui riisipuuro Arabella ja Jaromir Essalle. Mummo Riitta Laakso sekä isä Kaspar Essa avustivat syömisessä.

Teksti ja kuvat Olli Salomäenpää

Hovimäen leirintäalueen isäntä on tyytyväinen näkemäänsä. Kolmatta kertaa järjestetty Hovimäen joulupolku on löytänyt yleisönsä: väkeä oli paikalla yli 500.

– Meillä oli aikoinaan Järvenpäässä vastaavanlainen tapahtuma, joka oli suosittu, Marko Rantala toteaa.

– Pitkään mietimme miten toteuttaisimme täällä vastaavanlaisen. Vuosia meni tuumatessa, mutta nyt olemme löytäneet mielestämme toimivan tavan.

– Ajatuksemme on ollut antaa kaupallisen joulun edellä perheille mahdollisuuden pienen hetken rauhoittumiseen ja yhdessä tekemiseen, Marko Rantala kertoo.

– Tämä on meillekin sellainen mieluinen vuoden viimeinen ponnistus ennen ”kesälomalle” lähtemistä. Onneksi meillä on myös apuna yhteistyökumppaneita: suuri kiitos heille mukanaolosta. Ja yritämme tällä tapahtumalla myös muistuttaa ihmisille, että täällä me ollaan, myös kesällä. Että ihmisille tulisi reitti ja tie tänne tutuksi.

– Kyllähän tässä vielä kehittämismahdollisuuksia on, uusiutua kun aina pitäisi, Marko Rantala miettii.

– Olisihan se hienoa, jos tuohon tielle saisi vaikkapa jonkinlaiset joulumarkkinat. Mutta aika näyttää. Tarkoituksena on pitää tämä matalan kynnyksen tapahtumana ihan kaikille; mMyös yhdistyksille ja jouluisten tuotteiden myyjille.

Tapahtumaan oli saapunut Kaspar Essa yhdessä lastensa Arabellan ja Jaromirin kanssa. Mummo Riitta Laakso oli lähtenyt mukaan auttamaan. Lions Ladyjen jakama riisipuuro maistui hyvältä raikkaassa ulkoilmassa.

– Lapset halusivat tänne katsomaan tonttujaja ja joulupukkia, Kaspar Essa kertoo.

– Tulimme hakemaan myös vähän joulutunnelmaa. Joulupolku on kierretty ja sieltä jäivät mieleen joulupukki sekä seimi. Ehkä poniratsastukseen tästä vielä mennään.

Lasten kanssa jouluun valmistautuminen pitää tehdä taiten. Liian aikaisin ei voi aloittaa, koska muuten käy aika pitkäksi. Mutta pikkuhiljaa kuitenkin. Essan perheessä lapset leipovat yhdessä äidin kanssa. Mutta entäpä ne tärkeät joululahjatoiveet? Kovin tutun oloisia ovat näin maaseudulla. Jaromir toivoisi traktoria sekä peräkärryä ja Arabella nallea ja suklaata. Pojat tuntuvat olevan poikia ja tytöt tyttöjä, aina vaan.