Kolmen kirjailijan ilta Somerkirjassa

0
Julian Rauhaniemi

Someron kirjakaupassa Somerkirjassa on tänään kolmen kirjailijan ilta. Paikalla ovat somerolainen graafikko Heikki Paakkanen , Somerolta kotoisin oleva esikoiskirjailija Eino Nurmisto ja somerolaisjuuret omaava Julian Rauhaniemi .

Heikki Paakkasen tuotanto on piirrosten osalta tuttua kaikille Somero-lehden lukijoille. Paakkanen on ollut myös posetiivin soittaja. Hän on sitä soittaessaan ojentanut onnenlehtiä almuja antaneille kuulijoille ja ohikulkijoille. Pienessä paperinpalasessa on ollut piirros ja runo, harmiton mietelmä, jota voi tituleerata neuvoksikin. Siinä luvataan yleensä onnea, rikkautta, harmoniaa, autuutta ja parempaa huomista. Kehotetaan kulkemaan siivosti ja muut huomioon ottaen.

Paakkanen esittelee kirjailijaillassa kirjaansa Runoja säkeittäin , jossa on näistä vuosien 1982–2014 onnenlehtiä. Mietelmien kavereina on piirroksia.

Somero-lehti esitteli kirjan 4.10. ilmestyneessä numerossa.

Turkulaisen Julian Rauhaniemen esikoisteos on Kohtalon hyppy. 23-vuotiaan viestinnän ja journalistiikan opiskelijan teos kertoo parikymppisestä Jesperistä, joka on kansallisen huipputason seiväshyppääjä. Hän ei tee muuta kuin urheilee.

Rauhaniemi on tehnyt Somero-lehdellekin paljon töitä yleisurheilun parissa, mikä motivoi valitsemaan päähenkilöksi nimenomaan seiväshyppääjän. Myös Rauhaniemen sukujuuret tuovat Somerolle. Hänen isänsä on Juha Rauhaniemi ja isovanhempansa Maria ja Pentti Rauhaniemi .

Somero-lehti esitteli kirjan 3.9. ilmestyneessä numerossaan.

Eino Nurmisto on Somerolta kotoisin oleva sisällöntuotannon monitoimimies. Esikoisteos Homopojan opas on saanut paljon julkisuutta valtakunnan medioissa. Helsingissä nykyään asuvan Nurmiston teon luokitellaan tietokirjallisuudeksi, mutta on enimmäkseen objektiivinen kuvaus ”valtakunnan ykköshomoksi” itseään tituleeraavan kirjailijan omista kokemuksista.

Suositun bloggaajan isovelimäinen opaskirja kertoo kaiken suhteista ja seksistä. Kirja kannustaa olemaan ylpeästi oma itsensä ja käy reippaasti käsiksi käytäntöön.

Somero-lehti esittelee kirjan ensi tiistain numerossaan.