Laitalainen joulu tekee jälleen hyvää

0
Viime vuonna lanseerattu punainen tonkka on jälleen täällä! Somerolaisten oma, Laitalainen joulu -keräys on valmiina ottamaan ihmisten lahjoituksia vastaan. Niin Totti Nuoritalo kuin Anita Hallapeltokin uskovat somerolaisten avaavan kukkaron nyörejään myös tälläkin kertaa. Kuva Olli Salomäenpää

Teksti ja kuva Olli Salomäenpää

Somerolaisten oma hyväntekeväisyyskampanja Laitalainen joulu -keräys on jälleen ajankohtainen. Sen verran hyvin keräys on somerolaisten keskuudessa otettu vastaan kahtena aiempana kertana, että muuhun kuin hyvään tulokseen ei uskota tälläkään kertaa.

– Keräyksen tarkoituksena on kerätä varoja somerolaisille vähävaraisille, kertoo Someron Rotary-klubin presidentti Totti Nuoritalo .

– Someron seurakunnan diakoniatyö sekä Someron MLL jakavat keräyksellä saadut varat jouluavustuksina, ostokortteina eteenpäin. Ostokorteilla ei pysty ostamaan esimerkiksi tupakkaa tai alkoholia.

– Lahjoituksia keräykseen voi tehdä keräystonkkaan, joka kiertää tapahtumissa. Toinen vaihtoehto on lahjoittaa rahaa suoraan keräystilille, toteaa hankkeen puuhanikkareista Anita Hallapelto.

Tuotto menee sataprosenttisesti avun tarvitsijoille. Tuloksesta ei oteta mitään kuluja pois. Kaikki mukana olevat ihmiset tekevät työtä vapaaehtoisina.

Rahalahjoituksia voi tehdä tonkkaan esimerkiksi:

joulukadun avajaisissa 22.11., Ruokavassa 30.11.–1.12. tai Somerniemen joulutorilla 7.12.

Keräystili: FI02 5434 0820 1369 14

Viimeinen keräyspäivä on su 8.12.

Keräyksen toteuttaa Someron Rotary-klubi