Lapsen oikeuksien päivänä pidettiin porukalla hauskaa

0
Illan esityksestä vastasi Taija Kummelus-Eskelinen. Kati Tuomisto-Lundberg toimi kuuluttajana.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Iloinen temmellys täytti seurakuntakeskuksen, kun Mannerheimin Lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistys järjesti jo perinteeksi muodostuneen lapsen oikeuksien päivän juhlan. Mukana menossa oli myös Unicefin Someron vapaaehtoisryhmä ja Somerniemen musiikkiteatterin nuoria. Seurakunta tarjosi tilat.

Tarjolla oli kasvomaalausta, askartelua, sorminäppäryyttä vaativia esityksiä, kimallusta kasvoihin ja pientä purtavaa. Esityksistä vastasi taiteilija Taija Kummelus-Eskelinen eli Taika-Taija. Vapaaehtoiset ohjasivat askartelua. Moni äiti ja isäkin innostui auttamaan jälkikasvuaan paperinuken vaatettamisessa.

– Lapsen oikeuksien sopimus täytti kolmekymmentä vuotta, joten olemme täällä tänään sen kunniaksi, kertoi Someron Unicefin aktiivi Ritva Gustafsson .

Lotta ja Lenni Puotsaari onnenpyörän pauloissa. Tilannetta tarkkaili Maria-äiti.

Lotta ja Lenni Puotsaari kokeilivat tuuriaan onnenpyörässä ja voittivat namia ja tarroja.

– Olemme olleet mukana aikaisemminkin täällä. Lisäksi olemme käyneet muissakin MLL:n järjestämissä jutuissa, kuten retkillä ja Elämä lapselle -konsertissa. Aina on ollut mukavaa, äiti Maria kertoi.

Otolle ja Valolle maistui mehu. Viveka Mäkinen oli tyytyväinen.

Viveka Mäkinen oli saapunut paikalle Oton ja Valon kanssa.

– Popcornit ja mehu maistuvat pojille. Talo on tuttu, koska vanhempi käy päiväkerhossa kerran viikossa. Seuraavaksi menemme katsomaan askartelujuttuja, äiti totesi poikien syventyessä juomaan pillimehua.

Glitteriä kului ja kasvot kaunistuivat. Alma Ali-Yrkkö taiteili ja Maisa Lamppu sai kimalteita kasvoilleen.

Maisa Lamppu sai glitteriä kasvoihinsa ja oli tyytyväinen lopputulokseen.

Helmiina Mettovaara, Ellen Ali-Yrkkö ja Aava Ojala edustivat Somerniemen musiikkiteatterilaisia tempauksessa.

Helmiina Mettovaara, Ellen Ali-Yrkkö, Aava Ojala ja muut musiikkiteatterin nuoret ilostuttivat yleisöä pelkällä värikkäällä olemuksellaan ja läsnäolollaan.